4 GB RAM vs 12 GB RAM

Bütçe
100-225

479572

Hectopat
Arkadaşlar selamlar yakın zamanda 4 GB olan RAM'im yeterli olmadığı için 4+8 yapıp 12 GB yapmayı düşünüyorum, oynadığım oyunlara 1.5 GB civarı RAM veriyor ve çok drop yiyorum. 4+8 yapmam mı daha faydalı olur yoksa 4+4 yapmam mı?
Sistem;
GTX 650 Ti 2 GB ekran kartı
4 GB RAM DDR3
AMD FX 6300 six Core Processor 3.5 GHz işlemci
1 TB hard disk
Windows 10 Pro (Windows 11 geçmeyi düşünüyorum)

Edit: Oynadığım oyunlar;
Assetto Corsa.
Valorant.

Son düzenleme:
İfadeler: T21
8+4 yapmanız daha iyi olacaktır.

4+8 GB RAM olursa Flex Channel olarak çalışır, Dual Channel'den daha az performans verir. 4+4 yaparsanız hem Dual Channel performansı alırsınız hem de uyumsuzluk sorunu yaşama ihtimali azalır.

Hocam 8+4 un ileriye dönük daha iyi olacağını düşünüyorum. Sadece oyun için değil. Windows ve uygulamalarda fazla RAM tüketmekte.

3 slot RAM kullanılırsa yine Dual Channel performansı alınmaz diye biliyorum, mantıklı olan ya sadece 2 slotu doldurmak ya da 4 slotu birden doldurmak. RAM'lerin boyutunun da aynı olması gerek.

Bu RAM'den 1 adet sipariş etmiş bulunmaktayım. Eğer yetmez ise 1 adet daha alacağım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim eğer almayı düşünen var ise soru sorabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…