4 GB RAM Windows 10 için yeterli mi?

waxon

Decipat
İlk öncelikle herkese merhaba, ben yaklaşık 3 yıldan beri 2 GB RAM ile Windows 7 Pro kullanıyorum. Olan FPS düşüklüklerinden, güncel olmamasından sıkıldım 4 GB RAM yapacağım, Windows 10 geçirmeyi düşünüyorum ek olarak da 2 tane soğutucu fan takmayı düşünüyorum sizce Windows 10 geçirmeli miyim? Gamer'ım denilemez, sadece Among Us, Minecraft gibi oyunlar öbür yönden de arkadaşlarla konuşmak için Discord gibi uygulamalar kullanıyorum. Yani abartı şeyler yok sizce 4 GB RAM yeterli olur mu? Bu arada Windows 7 bilgisayarımda 500 GB HDD bulunmakta bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. (Ek bilgi: 4 tane RAM slotum var, ayrıca 2 GB RAM ekran kartım var.)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    20,9 KB · Görüntüleme: 110
Eğer illa yükseltme istiyorsanız Win 8.1 Pro tavsiye ederim. Win10 da yeter ama arkaplanda fazla RAM yer. Performans gözle görülür biçimde düşer. Yine de güncellerseniz kendim ufak bir program yazmıştım, Windows'un gereksiz işlemlerini kapatan. Atabilirim.

Ben 2 GB RAM'e Windows 10 kurdum deneme amaçlı, Google bile açmıyor. 4 GB RAM'i Windows 8.1'de kullandım ve gayet güzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden 3 GB RAM ile kullanıyordum. Şu an 10 ve pek bir fark göremiyorum. 4 GB RAM gayet de yeterlidir oyun falan oynanılmayacaksa.
Oyun oynayacakmış. Hiç bulaşmasın. İşyerindeki PC'ye çoktan uçmuştum benim olmasa, orada da var 4 GB zulmü.

İlk öncelikle herkese merhaba, ben yaklaşık 3 yıldan beri 2 GB RAM ile Windows 7 Pro kullanıyorum. Olan FPS düşüklüklerinden, güncel olmamasından sıkıldım 4 GB RAM yapacağım, Windows 10 geçirmeyi düşünüyorum ek olarak da 2 tane soğutucu fan takmayı düşünüyorum sizce Windows 10 geçirmeli miyim? Gamer'ım denilemez, sadece Among Us, Minecraft gibi oyunlar öbür yönden de arkadaşlarla konuşmak için Discord gibi uygulamalar kullanıyorum. Yani abartı şeyler yok sizce 4 GB RAM yeterli olur mu? Bu arada Windows 7 bilgisayarımda 500 GB HDD bulunmakta bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. (Ek bilgi: 4 tane RAM slotum var, ayrıca 2 GB RAM ekran kartım var.)
Windows 8.1 kurmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı