4 GB RAM Windows 10 için yetersiz mi?

Alper1441

Kilopat
Öncelikle merhaba.
Laptopumun sistem özellikleri:
- i5 10210U.
- 4 GB 2666MHz RAM(4 GB RAM takviyesi daha yapacağım bir süre sonra)
- 1TB HDD.
Yaklaşık 1 ay önce aldım ve performansı çok kötü durumda. Driver kurulumlarını yaptım. Günlük kullanımda bile bu kadar düşük performans olmaması gerekiyor ki muadillerini kullanan arkadaşlarım böyle sorunlar yaşamadıklarını söyledikleri için işletim sistemi kaynaklı bir sorun yaşadığımı düşünüyorum. Şu an Windows 10'da format deniyorum gene düzelmezse Windows 7 ile denemeli miyim?
Bir de laptopun markası HP, BIOS'a girmeye çalıştığımda "HD PC hardware diagnostics UEFI" diye bir yer açılıyor, BIOS'a giremiyorum. BIOS'a nasıl girebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

4 GB ile Windows 10 kullanıyorum HP laptop sahibiyim. Windows 8.1 kurdum fakat Driver sorunları nedeniyle geri döndüm Windows 7 kurabileceğini sanmıyorum. Sıfırdan Windows 10 kurdum HP ve AMD'nin programını yüklemedim boşta RAM kullanımım %45-50 arası şu an Microsoft Edge (Yenisi) 3 sekme + Spotify + DC + telefonunuz uygulaması + Telegram açık ve %73 bellek kullanımı var. Oyun için yetersiz kalsa bile günlük kullanım için en ufak sıkıntı yaşatmıyor.

EK OLARAK : 4 GB + 5400RPM HDD ile kullanıyorum.

Benim bilgisayarımda yetersiz kalıyor. Herhangi bir oyunda yanlışlıkla Alt+Tab yapınca yarım saat siyah ekranın geçmesini bekliyorum. O yüzden takviye yapmanı şiddetle öneriyorum.

4 GB'lik laptobum var, hdd takılı ve rahat kullanıyordum. Ama oyunlarda drop yemene sebebiyet verebilir çünkü RAM fazla yiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı