4 GB RAM'de 3 GB kullanılabilir miktar

Bu sorunun kesin bir çözümü yok hocam. Windows+r yapıp MSConfig yaz ve çalıştır. Önyükleme > gelişmiş seçenekler seç. Bellek üst sınırı aktifse tiki kaldır ve kaydet. Yeniden başlat. Çözülmezse temiz kurulum yap. Dediğim gibi kesin bir çözüm yok yani.

Bahsettiğin yöntemi bir yerde görmüştüm. Yapmama rağmen olmuyor.

Peki bu oyun içi FPS etkiler mi?
Oynadığın oyuna göre değişir. LOL ve CS gibi düşük sistem gereksinimli oyunları oynuyor isen etkilemez. Çünkü 4GB sisteminde zaten bu tip oyunlarda daha fazla FPS almak için ayarları düşürdüğün için fazla RAM ihtiyacı doğmaz. Aksi takdirde daha yüksek gereksinimli GTA 5, R6 gibi daha fazla RAM kullanan oyunlardan bahsediyorsak Windows'un çektiği RAM'i isteyemezsin, çözüm ancak RAM'i yükseltmekle olur. Sistemini yükseltene kadar oyun içi kasmalar kendini gösterirse arkadaki programları kapatırsın.

Oynadığın oyuna göre değişir. Oyunda donma yaşıyorsan, LoL ve CS gibi oyunları oynuyor isen etkilemez. Çünkü 4 GB sisteminde zaten bu tip oyunlarda daha fazla FPS almak için ayarları düşürdüğün için fazla RAM ihtiyacı doğmaz. Aksi takdirde daha yüksek gereksinimli GTA 5, R6 gibi daha fazla RAM kullanan oyunlardan bahsediyorsak Windows'un çektiği RAM'i isteyemezsin, çözüm ancak RAM'i yükseltmekle olur. Sistemini yükseltene kadar oyun içi kasmalar kendini gösterirse arkadaki programları kapatırsın.

Sağ olun, zaten benim oynadığım oyunlar genellikle RAM harcamadığı için bir sorun olmayacak demektir.

Dostlar yardımınız için teşekkür ederim, bir sorum daha olacak. Acaba işletim sistemimi 8.1 veya 7'ye çevirsem düzelme olur mu?

Dostlar yardımınız için teşekkür ederim, bir sorum daha olacak. Acaba işletim sistemimi 8.1 veya 7'ye çevirsem düzelme olur mu?

Sisteminizi 7'ye çekerseniz PC bir ohhh çeker eğer sisteminiz düşükse veya RAM düşükse W7 en mantıklı çözüm olur hem raminizin kullanılabilir artar ama 200-300 MB ortalama artar uğraşırsanız PC daha az kasar size bağlı oyunlardaki FPS'iniz artar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı