4 GB RAM'den sadece 2.7 GB kullanılabilir

canerkanali

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda 4 GB RAM var ama 2.7 GB kullanabiliyorum. Ekran kartım GT 1030 1.3 GB ona geçmiş sanırım. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Ne çalıyor olabilir ki RAM'den
"Bu yöntem için bilgisayarınızın arama çubuğunu açarak “çalıştır” yazarak işe başlayabilirsiniz. Çalıştır kısmı açıldıktan sonra ekrana “msconfig” yazın ve tamam deyin. Bu ekrandan sonra karşınıza sistem yapılandırması bölümü açılacaktır. Karşınıza çıkan ekranda ön yükleme kısmına tıklayabilirsiniz. Daha sonra hemen altında çıkan gelişmiş seçeneklere geçiş yapın. Gelişmiş seçenekler ekranının sağ üst köşesinde yer alan “Bellek üst sınırı” bölmesini kontrol edin. Bu kısım işaretli ise kaldırarak tamam butonuna basın. Daha sonra bilgisayarınızı tekrar başlatarak sorunun çözüldüğünü görebilirsiniz. Bu yöntemler işe yaramadıysa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz."

Böyle bir şey gördüm, deneyebilirsiniz.

Ne çalıyor olabilir ki RAM'den
RAM Mhz niye buga girmiş gibi. Yazılımsal bir sorun olabilir, bu arada 4 GB RAM daha ekleyebilirsiniz aslında, hem sistem rahatlamış olur biraz, bu şekilde W11 kullanmak mantıklı değil. 8.1 veya 10 32 Bit daha mantıklı olur bu sisteme.

evet yeni bileşenler eklicem fakat bu durum can sıkıcı ayrıca yeni işlemci sipariş ettiğim için win 11 geçmek istedim şu an akıcılık konusunda bi sıkıntım yok sadece ramler çok az mhz değeri hakkında da hiç bi fikrim yok gerçekten
bunu denedim olmadı maaleseff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…