Farklı frekans değerlerinde olsaydı çalışma ihtimali vardı ama farklı voltaj değerleri düşük performansta çalışmayı bırakın hiç çalışmayacaktır, yaşamış olduğunuz durum gibi.
İade işlemleri ardından RAM önerisi için buraya konu açarsanız yardımcı oluruz.
Konu RAM uyumluluğu olunca en kesin kanıt tecrübedir, çoğu zaman bilgili kişiler bas bas bağırır "RAM'lerinizi mümkünse kit olarak alın, mümkün değilse aynı model alın!" diye. Çünkü kimse size farklı model ve farklı teknik değerlere sahip RAM'lerin bir arada uyumlu ve beklediğiniz kadar verimli çalışıp çalışmayacağının garantisini veremez. Kaldı ki kimi zaman aynı model RAM'lerin bile silikonlarından dolayı uyumsuzluk yaratmış olduğunu okuduk.@The Butcher of Blaviken Anlattığınızın bir kanıtı var mı? Bellek neden tek başına çalışmıyor sizin anlattığınız gibiyse?
Ona tam emin olamadım, konu laptop olduğu için acaba üreticinin anakart için koyduğu standart bir bellek config'i mi var diye düşünüyorum. BIOS ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı olabilir. Başlangıçta laptopta bulunan RAM takıldığı zaman tabi normal çalışmaya devam eder diye düşünüyorum ama sadece yeni bellekle beraber çalışmıyorsa anakart belleğin slotunu devre dışı bırakıyor olabilir. İki RAM de takılıyken 4 GB RAM görünmeye devam etmesi de bunu destekler bir ifade.@The Butcher of Blaviken Mükemmel bir yazı olmuş, elinize sağlık. Anlamadığım şey RAM uyumsuzluğundan bahsetmişsiniz ama neden tek başına çalışmıyor bellek?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.