Çözüldü 4 GB RAM'in 2.5 GB'si kullanılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

thegears

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba benim 4 GB RAM'im var ama aşağıda da görebileceğiniz gibi kullanılan ve boştaki RAM'i topladığımda 2.5 GB RAM yapıyor geriye kalan nerede acaba?

Kod:
[thegears@thegears ~]$ free.

total used free shared buff/cache available.

Mem: 3722376 652660 1965160 93804 1104556 2748508.

Swap: 0 0 0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar çözdüm sanırım buff/cache kullanımını kısıtladım şu komut ile:

echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches

Çok teşekkürler herkese.
Anlatabilir misin rica etsem.

Şöyle anlatayım; sistemime ilk Windows kurduğumda Görev Yöneticisi'nin RAM kısmında sisteme ayrılan 2 GB gözüküyordu. İnternetten araştırdım BIOS'dan bir ayar yapılıyordu. O ayarı yaptıktan sonra donanıma ayrılan 54MB kaldı.

İşletim sistemim Linux arkadaşlar.

Linux'ta Sistem İzleyicisi'ni açıp Sistem Yükü ve Süreç Tablosu bölümlerinin ekran görüntülerini atabilirsen sorunun kaynağına bakabiliriz.
Edit: Yanlış anlamışım ama yinede atabilirseniz o bölümlerin resimlerini bir sonuç çıkarabiliriz.

Gayet normal. Linux olması çok fazla fark etmiyor. Demek ki arkada uygulama açık veya fazla uygulama yüklü.

Linux normalde hafif işletim sistemi çok RAM tiketmemesi lazım ama bu dediklerim olabilir. Ama yine de bu akdar olması normal yani.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-12-26-00-57-33-475_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    Screenshot_2021-12-26-00-57-33-475_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    27,9 KB · Görüntüleme: 44

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı