4 GB RAM'li sisteme hangi Windows 7 sürümü kurulmalı?

Görünüm önemli değilse Home Basic 64 Bit kurabilirsiniz.

Hocam Windows 8.1 Pro da iyidir. 3 GB 800 MHz RAM, 1.8 GHz 2 çekirdek işlemci, 1 GB ekran kartı ve HDD ile Windows 8.1 Pro 64 Bit kullanıyorum. Çok hızlı açılıyor

Değil Ultimate, Home Basic'in üstüne çıkmayın.
Nedenini öğrenebilir miyim? Ultimate ve Home Basic arasında ufak tefek sistemsel fark dışında hiçbir fark yok. Temel aynı, çekirdek aynı. Değişen hiçbir şey yok. Tüm özellikleri kullanmak varken neden kısıtlı bir sistem kullanayım ki? Aynı şey Windows 10 için de geçerli, Home ve Pro sürümlerinde neredeyse hiçbir fark yok. En ufak bir performans farkı bile yok.

Nedenini öğrenebilir miyim? Ultimate ve Home Basic arasında ufak tefek sistemsel fark dışında hiçbir fark yok. Temel aynı, çekirdek aynı. Değişen hiçbir şey yok. Tüm özellikleri kullanmak varken neden kısıtlı bir sistem kullanayım ki? Aynı şey Windows 10 için de geçerli, Home ve Pro sürümlerinde neredeyse hiçbir fark yok. En ufak bir performans farkı bile yok.

En ufak performans farkını eski bir sistem kullandığınızda anlarsınız, tüm sürümleri denedim Ultimate'de Home Basic'den çok daha fazla ve belkide hiç kullanmayacağı bileşenler var, performans fark etmez diyemezsiniz Home Premium'a geçtiği andan itibaren fark eder.

Öyle düşünüyor olsanız bile Professional'ı seçenekleriniz arasına koymanız saçma olmuş, çünkü fazlasından çok bir ev kullanıcısı için eksileri var, en basitinden yüklü gelen oyunlar Professional'da yok.

En ufak performans farkını eski bir sistem kullandığınızda anlarsınız, tüm sürümleri denedim Ultimate'de Home Basic'den çok daha fazla ve belkide hiç kullanmayacağı bileşenler var, performans fark etmez diyemezsiniz Home Premium'a geçtiği andan itibaren fark eder.
İlla ki fark oluşur. Ancak son kullanıcı gözüyle pek bir fark olacağını zannetmiyorum. Ultimate'te fazlalık olabilir, evet. Ancak kullanılmadığı zaman bir yük yapmaz sisteme. Misal Aero, kullanılmadığında sisteme bir yük bindirmez. Ama isteğe bağlı olarak kullanılabilir.
İlla ki Ultimate yerine başka bir sürüm kullanılacaksa Home Premium kullanılabilir. Home Basic çok kısıtlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı