Çözüldü 4 GB VRAM 512 olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alper19821

Femtopat
Katılım
2 Aralık 2024
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Normalde 4 GB VRAM'im var ama 512 MB'a indi. Oyunlarda normal dışı kasma yaşıyorum. Yardımcı olur musunuz?

1733226017057.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop kullandığınız için sisteminizde 2 ekran kartı var, biri işlemcinin içindeki AMD iGPU, diğeri de NVIDIA 3050 Ti, sizin 512 MB diye gösterdiğiniz AMD olan.

Olay şu ben bir kaçtane dosya indirdim indirdikten sonra herhangi bir oyuna girdiğimde normal olmayan kasmalarla karşılaşıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olay şu ben bir kaçtane dosya indirdim indirdikten sonra herhangi bir oyuna girdiğimde normal olmayan kasmalarla karşılaşıyorum.

*https://dotnet.microsoft.com/en-us/...e-desktop-8.0.0-windows-x64-installer*siteden biri şu bunu indirmemin sebebi *DS4Windows - Tool to Use PS4/PS5 Controller on Windows PC dosyayı çalıştırabilmesiydi bunları indirdkten sonra oldu.

Oyunlarda NVIDIA yerine AMD GPU'yu kullandığı için olabilir, Windows'un görüntü ayarlarından grafik ayarlarına girip sorun yaşadığınız oyunları listeye ekleyip yüksek performansa almayı deneyin.

Nasıl yapacağımı söyler misin?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda bir hatadan dolayı resim atamıyorum, o yüzden yazarak anlatacağım.

1. Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp görüntü ayarlarını seçiyoruz.
2. Açılan sayfada en alta inip grafik ayarlarına giriyoruz. (Windows 11'de grafikler diye geçer.)
3. Grafik performansı tercihi altında masaüstü uygulaması seçiliyken "gözat" diyoruz ve sorun yaşadığımız oyunun dosyasını seçiyoruz.
4. Seçtiğimiz oyunun seçeneklerine gelip yüksek performansı seçiyoruz ve kaydediyoruz.
 
Normalde 4 GB VRAM'im var ama 512 MB'a indi. Oyunlarda normal dışı kasma yaşıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 2365922

Eğer fotoğrafı AMD Software üzerinden aldıysan dahili GPU'yu gösterecektir. Ona bakabilmen için ya GeForce Experience üzerinden sistem ya da Denetim Masası >sistem> aygıt yönetici >görüntü bagdasdiricilari böyle bulursun.
 
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı