Eğer fotoğrafı AMD Software üzerinden aldıysan dahili GPU'yu gösterecektir. Ona bakabilmen için ya GeForce Experience üzerinden sistem ya da Denetim Masası >sistem> aygıt yönetici >görüntü bagdasdiricilari böyle bulursun.
Laptop kullandığınız için sisteminizde 2 ekran kartı var, biri işlemcinin içindeki AMD iGPU, diğeri de NVIDIA 3050 Ti, sizin 512 MB diye gösterdiğiniz AMD olan.
Oyunlarda NVIDIA yerine AMD GPU'yu kullandığı için olabilir, Windows'un görüntü ayarlarından grafik ayarlarına girip sorun yaşadığınız oyunları listeye ekleyip yüksek performansa almayı deneyin.
Oyunlarda NVIDIA yerine AMD GPU'yu kullandığı için olabilir, Windows'un görüntü ayarlarından grafik ayarlarına girip sorun yaşadığınız oyunları listeye ekleyip yüksek performansa almayı deneyin.
Şu anda bir hatadan dolayı resim atamıyorum, o yüzden yazarak anlatacağım.
1. Masaüstünde boş bir yere sağ tıklayıp görüntü ayarlarını seçiyoruz.
2. Açılan sayfada en alta inip grafik ayarlarına giriyoruz. (Windows 11'de grafikler diye geçer.)
3. Grafik performansı tercihi altında masaüstü uygulaması seçiliyken "gözat" diyoruz ve sorun yaşadığımız oyunun dosyasını seçiyoruz.
4. Seçtiğimiz oyunun seçeneklerine gelip yüksek performansı seçiyoruz ve kaydediyoruz.
Eğer fotoğrafı AMD Software üzerinden aldıysan dahili GPU'yu gösterecektir. Ona bakabilmen için ya GeForce Experience üzerinden sistem ya da Denetim Masası >sistem> aygıt yönetici >görüntü bagdasdiricilari böyle bulursun.