4 GB VRAM gelecek için yeterli mi?

VRAM engeline takıldığın zaman o çok güzel GPU sizi kurtaramaz oyunlar deli gibi takılır. Paşa paşa ayar kısmak zorunda kalırsınız yüksek FPS aldığınız halde.
Banım vardı yazamadım. Vram yetersiz kaldığında ramden kullanacak. Bende biliyorum arada droplar olabilir ama 16gb ve 3200 mhz dual ram kullanıyorum. Diyelim oyun 6gb vram kullanıyor ramden çektiği 2 gb çok etki yapmaz. İdere edilebilir gibi araştırmam sonucu ve kafamda kalanlar vasıtasıyla yazdım.

Banım vardı yazamadım. VRAM yetersiz kaldığında RAM'den kullanacak. Bende biliyorum arada droplar olabilir ama 16 GB ve 3200 mhz dual RAM kullanıyorum. Diyelim oyun 6 GB VRAM kullanıyor RAM'den çektiği 2 GB çok etki yapmaz. İdare edilebilir gibi araştırmam sonucu ve kafamda kalanlar vasıtasıyla yazdım.
Hocam dediğiniz şey doğru. Eğer ekran kartı belleği yetmezse sistem belleğine gidilir ancak zaten sistemin bir yerine erişmek belli başlı bir vakit kaybı dolayısıyla performans kaybı olduğu gibi ekran kartı belleklerinin RAM'lere oranla çok çok daha hızlı olmasını da belirtmiş olayım.

Bununla birlikte takılma ve drop olayı oyundan oyuna ve fazladan ihtiyaç olan VRAM miktarına göre değişebilen bir durum. Mesela GTA 5 ilk çıktığında genelde piyasada 2 GB kartlar mevcuttu. Eğer 2 GB VRAM'i aşarsanız oyun hala oynanıyordu. Takılmalar, droplar oluyordu ama oynanmayacak seviyeye getirmiyordu, kartınız iyiyse mesela 100 FPS'den 60 FPS'e düşüyordunuz ama oynamaya devam ediyordunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı