4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçiş yapıldı mı?

Söylentilere çok çabuk inanıyorsunuz. Sizin için demiyorum bunu inanan çok fazla var kendini inandırıyor böyle olacak diye olmayınca hayal kırıklığına uğrayacak. Şahsen ben böyle bir şeyin yapılabileceğini düşünmüyorum.

Daha resmi açıklama yok ve bazı haber siteleri yalan başlıklar atıyor ona karşı dikkatli olun.

Kendi fikrimce bu eğitim sistemi Türkiye'de uygulanamaz. Şu anki hali ile günde 8 saat ders görüyoruz. Yurtdışında bunu uygulayan ülkelerdeki eğitim planında günde 8 saat bir yere tıkıpta bir şey öğretmeye çalışmıyorlar. İlk başta müfredatın ve ders saatleri üzerinde çalışmaları lazım. Yoksa dersler yetişmeyeceği için müfredatı iyice sıkıştıracaklar özellikle 9. Sınıf müfredatına değinerek söylüyorum. Daha sonra da ne yapacaklar? Gelip de 8 saat yetmezmiş gibi 10 saat mi yapacaklar? Ayrıca ha 5 gün okula gitmişsin ha 4 gün. Belli bir süre sonra fark etmiyor. Zaten alışmış oluyorsun. En büyük temennim böyle bir şeyin olmaması, olursa da tatili adam akıllı bir güne koysunlar yoksa çok büyük sıkıntılar çıkarır.

4 gün yapacaklarına ders sürelerini kısaltsalar ve müfredatı rahatlatsalar daha iyi olur. Okul 1 gün bile olsa ders süresi 40 dakika olduktan ve günde 8 ders gördükten sonra insanın beyni yine almıyor bir noktadan sonra. Hele benimki gibi 2 mat, 2 fizik,2 biyoloji arka arkaya koyulmuş olan bir ders programınız varsa baş ağrısı garanti oluyor.

Söylentilere çok çabuk inanıyorsunuz. Sizin için demiyorum bunu inanan çok fazla var kendini inandırıyor böyle olacak diye olmayınca hayal kırıklığına uğrayacak. Şahsen ben böyle bir şeyin yapılabileceğini düşünmüyorum.
İnanmak değil, iklimde kaldım ve aslını öğrenmek istedim.

İnanmak değil, iklimde kaldım ve aslını öğrenmek istedim.
Dediğim gibi sözüm meclisten dışarı, inananlar var ve başkalarının akıllarını bulandırıyorlar böyle ikilemde bırakıyorlar. Aslı yok böyle bir olayın.Yurtdışında belki olabilir ama Türkiye’de böyle bir sistem olmaz, olursa çok zor olur. İnternet zaten yalan haberden geçilmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı