Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 5600X | RX6700XT
Arkadaşlar bu çok kanallı güç kaynaklarının çalışma mantığını " en basit " şekilde birisi anlatabilir mi acaba ? Technopat'ın güç kaynaklarıyla ilgili videosunu izledim ancak soruma cevap çıkmadı malesef. Şimdi benim elimde 4 kanallı Xigmatek Vector S 750W 80+ Silver modelinde güç kaynağı var. İşlemci i5 4690K, ekran kartı R9 280X.
Burda ki bilgilere göre cihaz 4 kanaldan toplam 744W güç çekiyor. Bu durumda düz mantık kurarsak tek kanaldan 186W mı çekmiş oluyor ?
PCIe yazan yerin alt tarafında ki çıkış benim ekran kartıma gidiyor ucunda 6+2 ve 6 pinlik girişler mevcut. Yani tek çıkıştan gelen kablonun ucu 6+2 pin, kablonun ucundan bir ek daha çıkıyor oda 6 pin. Ben şimdi tek 12V kanalından mı gücü çekmiş oluyorum ? Resimde ki 6 adet çıkıştan hangileri 12V kanalı ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Burda ki bilgilere göre cihaz 4 kanaldan toplam 744W güç çekiyor. Bu durumda düz mantık kurarsak tek kanaldan 186W mı çekmiş oluyor ?

PCIe yazan yerin alt tarafında ki çıkış benim ekran kartıma gidiyor ucunda 6+2 ve 6 pinlik girişler mevcut. Yani tek çıkıştan gelen kablonun ucu 6+2 pin, kablonun ucundan bir ek daha çıkıyor oda 6 pin. Ben şimdi tek 12V kanalından mı gücü çekmiş oluyorum ? Resimde ki 6 adet çıkıştan hangileri 12V kanalı ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..