4 kişilik bir aileye kaç Mbps internet gerek?

Hocam bizde 5 kişilik bir aileyiz. 35Mbps kullanıyoruz. Gayet yetetli geliyor. Sadece 3-4 kişi aynı anda baya yüklenirse TV'de Netflix falan izlerken arada kalite düşüyor tekrar artıyor. 65Mbps alacaktık ama değmez dedik. Gerek yok bence. Ben sürekli indirme yapan birisiyim 120GB'lik GTA V 1 gecede iniyor o yüzden pek dert etmiyorum indirmeler konusunuda.
Aslında Ge Force Now alacaktım yetermi?

Aslında Ge Force Now alacaktım yetermi?
Kullandığınız ISS nedir?

Prime time dediğimiz 19-24 saatlerinde aynı anda ev sakinleri internete giriyor mu? Bu oyun performansınızı etkileyebilir.

Linus Tech Tips'in Techquickie kanalında güzel bir video vardı bu konu hakkında.

Örneğin 1 kişi 1080p videoyu izlemek için yaklaşık 5 - 10 Mbit hıza sahip olması gerekir. 4K video için bu değerleri 15 - 25 Mbit aralığında bulunmalıdır.

Şimdi bu bahsedilen hızlar ortalamadır, bit-rate değeri arttıkça o çubuk artar azalır.

Ayrıca izleyen kişi sayısı da çarpı olarak eklenir.

Yani teorik olarak hızınız 4 kişilik bir evde 720/1080p video izlemeye yeterli gelse de bunun hızdan farklı ISS servis sağlayıcının yurtdışı çıkışları olsun ping değerleri olsun kablolu kablosuz bağlanma türü olsun VDSL hatta CRC hata kayıpları ile SNR sinyal değeri zayıflama olsun bir sürü sebebi olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı