4 MBPS internet ile 400 KB/s indirme sorunu

ismail9205

Hectopat
Modeme kablolu bağlantı ile hız testi yaptığım zaman 4 MBPS veriyor ama indirme de 400 KB/sn bu işte bi saçmalık yok mu? İnternet hızımı 4 MB verirken ben neden 400 KB ile indiriyorum? Evime gelen ekipler internetimde hattımda modemim de hiç bir sıkıntı olmadığını söyleyip gittiler veri merkezden bana gelene kadar kayboluyor desem neden hız testimde 4 MB görüyorum? Kime sorduysam servis ekibinden benim 4MB ile indirmem gerektiğini söylüyor.
Yardımcı olursanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 Mbps = 500 KB/s. "B" olan Byte "b" olan bit. 8 bit 1 byte eder. Yetkili arkadaşımız az biraz yanlış biliyor gibi geldi bana. :saçma:
Evet hocam, ben de eskiden neden 1024 katı değil diye düşünüyordum. Sonradan anladım, bu olayın ''boyut'' olayına benzemediğini. :D

4 MB/s ile indirme yapmak istiyorsan 32 Mbps hıza ihtiyacın var. Eğer internet hızın 4 Mbps ise maksimum 500 KB/s ile indirme yapabilirsin. Üstte arkadaşlar güzel bir şekilde açıklamış.

1MBps = 1 MegaBayt per second = 1024KB/s indirme hızı. Eğer ifade MBPS olarak yazılıyor ise, yanında yazan değeri alırsınız tam olarak. Yani 4MBPS olarak yazılıyorsa saniyede 4 MegaBayt indirme hızınız var demektir. Ancak internetteki speedtest arayüzlerinin neredeyse tamamında bu terim kullanılmaz.

1Mbps = 1 Megabit per second = 1024/8 = 128KB/s indirme hızı. Speedtest arayüzlerinde genelde bu terim kullanılır. İnternet hızını belirtmek için de bu terim kullanılır.

Özet olarak, Mbps=Megabit terimlerini 8'e bölerseniz yaklaşık değere ulaşırsınız. Yani evinizde 4Mbps=4Megabit internet varsa 4/8=0.5 yani saniyede yaklaşık 0.5 MegaBayt = 500 KiloBayt (gerçek değer 512KiloBayt) hız alırsınız.
Örnek olarak, 32Mbps diye satılan internetten de 32MegaBayt hız almazsınız. Dediğim gibi, en kısa ve akıl karıştırmayan yol 8'e bölmektir. 32/8 = 4MegaBayt
Mbps/8=MBps

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı