4 metre uzaklık internet hızını çok etkiler mi?

Makaleler
3
Daha fazla  
Meslek
Palyaço
Arkadaşlar selam. Eve ilk kez internet bağlatıyoruz. 35 Mbps hızında olacak ancak bilgisayarım modemden 3-4 metre kadar uzakta konumlanıyor. Kablo çekme işini de düşündüm ancak ev Dublex ve internet üst kata bağlanıyor. Benim bilgisayarım alt katta. Kablo çekersem de görüntü kirliliği olacak. Wi-Fi ile bağlanırsam çok bir fark hisseder miyim? Ve tahminen ne kadarlık bir hız alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu modemin kalitesi belirler. Ortalama bir modemle 20 25 Mbps arası alırsınız. Yükleme hızından ziyade pinginizi arttıracağını düşünüyorum.

Bunu modemin kalitesi belirler. Ortalama bir modemle 20 25 Mbps arası alırsınız. Yükleme hızından ziyade pinginizi arttıracağını düşünüyorum.
20-25 biraz uçuk değerler gibi, benim modemim 7-8 metre ve 3 duvar fark ile 7 mbps kayıp veriyor, arkadaşın kaybı en fazla 5 mbps olur gibi. Ping konusunda da çok etki etmez.

Pek etkilemez hocam. Etkilenirseniz 5ghz yerine 2.4ghz’e bağlanırsınız.

Bu bilgisayarının Wi-Fi kartına ve modemin yayma gücüne de bağlı. Ben Türksat kullanıyorum, verdikleri modem Infinity 401, evin yaklaşık 4 metre sonrasındaki kolonun devamındaki odalara internet gitmediği için de Xiaomi Mi Wi-Fi range extender aldım. 2 yıldır memnunca kullanıyorum. Bağlatacaksanız eğer TurkNet öneririm, onların modemleri bayağı kaliteli galiba.

20-25 biraz uçuk değerler gibi, benim modemim 7-8 metre ve 3 duvar fark ile 7 Mbps kayıp veriyor, arkadaşın kaybı en fazla 5 Mbps olur gibi. Ping konusunda da çok etki etmez.

Hocam Wi-Fi kartı, modem kalitesi ve ISS'nin vadettiği hızın ne kadarını verdiği gibi faktörleri göz önüne alınca bunu tahmin etmek zorlaşıyor. 5 metre uzaklıktaki ortalama altı modeme 2 duvar arkasından bağlandığım Wi-Fi 6 kart ile 100 Mbps'lik paketten 50 Mbps'lik sonuç alarak üstteki yorumu yaptım.

100'den 50'ye düşmek demek modemi çöpe atmak demek

Ironi yaptigini belirtseydin bari.
Biraz fazla komik olmaya çalışıyor, istediğini de veriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…