4 metre uzaklık internet hızını çok etkiler mi?

Katılım
8 Temmuz 2020
Mesajlar
2.848
Makaleler
3
Çözümler
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Palyaço
Arkadaşlar selam. Eve ilk kez internet bağlatıyoruz. 35 Mbps hızında olacak ancak bilgisayarım modemden 3-4 metre kadar uzakta konumlanıyor. Kablo çekme işini de düşündüm ancak ev Dublex ve internet üst kata bağlanıyor. Benim bilgisayarım alt katta. Kablo çekersem de görüntü kirliliği olacak. Wi-Fi ile bağlanırsam çok bir fark hisseder miyim? Ve tahminen ne kadarlık bir hız alırım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu modemin kalitesi belirler. Ortalama bir modemle 20 25 Mbps arası alırsınız. Yükleme hızından ziyade pinginizi arttıracağını düşünüyorum.
20-25 biraz uçuk değerler gibi, benim modemim 7-8 metre ve 3 duvar fark ile 7 mbps kayıp veriyor, arkadaşın kaybı en fazla 5 mbps olur gibi. Ping konusunda da çok etki etmez.
 
Bu bilgisayarının Wi-Fi kartına ve modemin yayma gücüne de bağlı. Ben Türksat kullanıyorum, verdikleri modem Infinity 401, evin yaklaşık 4 metre sonrasındaki kolonun devamındaki odalara internet gitmediği için de Xiaomi Mi Wi-Fi range extender aldım. 2 yıldır memnunca kullanıyorum. Bağlatacaksanız eğer TurkNet öneririm, onların modemleri bayağı kaliteli galiba.
 
20-25 biraz uçuk değerler gibi, benim modemim 7-8 metre ve 3 duvar fark ile 7 Mbps kayıp veriyor, arkadaşın kaybı en fazla 5 Mbps olur gibi. Ping konusunda da çok etki etmez.

Hocam Wi-Fi kartı, modem kalitesi ve ISS'nin vadettiği hızın ne kadarını verdiği gibi faktörleri göz önüne alınca bunu tahmin etmek zorlaşıyor. 5 metre uzaklıktaki ortalama altı modeme 2 duvar arkasından bağlandığım Wi-Fi 6 kart ile 100 Mbps'lik paketten 50 Mbps'lik sonuç alarak üstteki yorumu yaptım.
 
Hocam Wi-Fi kartı, modem kalitesi ve ISS'nin vadettiği hızın ne kadarını verdiği gibi faktörleri göz önüne alınca bunu tahmin etmek zorlaşıyor. 5 metre uzaklıktaki ortalama altı modeme 2 duvar arkasından bağlandığım Wi-Fi 6 kart ile 100 Mbps'lik paketten 50 Mbps'lik sonuç alarak üstteki yorumu yaptım.
100'den 50'ye düşmek demek modemi çöpe atmak demek :D

Ironi yaptigini belirtseydin bari.
Biraz fazla komik olmaya çalışıyor, istediğini de veriyorlar.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı