4 monitör nasıl yapılır?

rimpalace

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Teknik analiz yapıyorum laptop + monitör yetmiyor.

1 masaüstü PC alıp 4 monitör bağlamak istiyorum. İlerleyen zamanlarda +2 monitör daha düşünüyorum.

Nasıl yapabilirim?

Arkadaşlar selam. Teknik analiz yapıyorum laptop + monitör yetmiyor.

1 masaüstü PC alıp 4 monitör bağlamak istiyorum. İlerleyen zamanlarda +2 monitör daha düşünüyorum.

Nasıl yapabilirim?
Ekran kartında 4 tane çıkış oluyor. Güncel bir anakart alırsan 3 DP 1 HDMI portu olur tavsiyem bu portlara uygun monitör al, dönüştürücüler ile ilgili olumsuz yorumlar görüyorum ondan böyle dedim.
1613258557463.png

Dizilimi de böyle yaparsın.
Not sağa ve sola koyacaklarının pivot yani dikelme özelliği olmasına dikkat et :).

4 tane ekran bağlamanıza izin verecek bir ekran kartı olması gerekiyor alacağınız masaüstü bilgisayarda. Yani en az 4 tane çıkışı olan bir ekran kartı almanız gerekecek.

Bu 4 monitörde tahminen çok sayıda ekran açık olacağı için de ortalama bir CPU yeter ancak RAM miktarının fazla olması tavsiyedir. 32GB RAM+4 çıkışlı bir ekran kartı olan PC alacaksınız/toplayacaksınız.

4 tane ekran bağlamanıza izin verecek bir ekran kartı olması gerekiyor alacağınız masaüstü bilgisayarda. Yani en az 4 tane çıkışı olan bir ekran kartı almanız gerekecek.

Bu 4 monitörde tahminen çok sayıda ekran açık olacağı için de ortalama bir CPU yeter ancak RAM miktarının fazla olması tavsiyedir. 32GB RAM+4 çıkışlı bir ekran kartı olan PC alacaksınız/toplayacaksınız.
Bilgisayarın değil de ekran kartının RAM miktarı daha önemli bu konuda.

Bilgisayarın değil de ekran kartının RAM miktarı daha önemli bu konuda.

Bilgisayarın da önemli olabilir. 4 tane ekranın her birisinde 15 tane Chrome tab aç bakalım ne oluyor :) Ben de sürekli 2 monitör kullanıyorum, bir yerde alışkanlık oluyor bir ekrana odaklanıp diğerinde açtığın uygulama/browser ne varsa unutabiliyorsun. 4 ekran olunca daha fena olur.

4 tane 4K ekran koyarsa ekran kartı çok önemli olurdu ama standart iş ekranları alacaksa 1080p/60, toplam çözünürlük 4K olacağı için 4GB ekran kartı bile iş görür bir seviyeye kadar. Ama eğer kullandığı analiz programları grafik yoğunluklu ise 8GB'lık bir ekran kartı gerekir.

4 tane ekranın her birisinde 15 tane Chrome tab aç bakalım ne oluyor :)
Hocam o konunun ekran ile alakası yok ama. Bir ekranda da o kadar sekmeyi açsanız aynı etkiyi yaratır. Sistem belleğinin önemi yok demedim o konuda yanlış anlamayın ama ekran kartı belleği daha önemli konumda çoklu ekran kullanımında.

Birkaç sene önce bende benzer bir karar vermek zorundaydım ve 4K 43" bir monitör alıp tek seferde sorunu çözdüm. Özellikle benim gibi kablo konusunda takıntılıysanız 4 monitör ve her biri için 2'er kablo konusunu da düşünmeniz gerekecek. 43" çok büyük geliyorsa 2 adet 4K 32" seçeneğini de düşünebilirsiniz. Buradaki esas odak nokta araziyi tek parça halinde geniş tutup 4K ile çalışmak bence.

Evdekiler bir türlü alışamadı orası ayrı konu 😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı