PS5 Pro vs 2K-4K 240Hz OLED

zreixtt

Decapat
PS5 Pro'yu yurt dışından alacağım eger PS5 Pro alirsam ama OLED monitorde cok seviyorum bilmiyorum fikri olan var mı sizce. Şu anki sistemim DDR4 bir sistem 5'e gecmeyi dusunmuyorum. Ryzen 7 5700X RTX 4070 Super monitor: Lenovo R27QE 2K 180Hz anakart: ASUS TUF B550M e Wi-Fi SSD: Aorus 1 TB M.2 SSD RAM: XPG 2x16 GB RAM CL6 3200MHz. Eger PS5 Pro almak yerine OLED monitor oneriyorsaniz linkli bir sekilde onerebilirseniz sevinirim. Ya da aklimda soyle bir şey var Pro yerine Slim alip 20-30k ya da OLED monitor alinabilir. (not: 4070 Super'in 4K OLED besleyebilecegini dusunmuyorum sanirim 2K en mantiklisi)

PS5 Pro'yu yurt dışından alacağım eger PS5 Pro alirsam ama OLED monitorde cok seviyorum bilmiyorum fikri olan var mı sizce. Şu anki sistemim DDR4 bir sistem 5'e gecmeyi dusunmuyorum. Ryzen 7 5700X RTX 4070 Super monitor: Lenovo R27QE 2K 180Hz anakart: ASUS TUF B550M e Wi-Fi SSD: Aorus 1 TB M.2 SSD RAM: XPG 2x16 GB RAM CL6 3200MHz. Eger PS5 Pro almak yerine OLED monitor oneriyorsaniz linkli bir sekilde onerebilirseniz sevinirim. Ya da aklimda soyle bir şey var Pro yerine Slim alip 20-30k ya da OLED monitor alinabilir. (not: 4070 Super'in 4K OLED besleyebilecegini dusunmuyorum sanirim 2K en mantiklisi)
Öncelikle evet 2K en mantıklısı. Sisteminiz de iyi. Burada karar vermeniz gereken şey PS5'e çıkıp PC'ye geç çıkan oyunları beklermisiniz? Pro ve Slim arasındaki karara da grafik ve fps karşılaştırmaları izleyerek karar vereceksiniz. Ama asıl karar vermeniz gereken şey dediğim gibi Ghost of Yotei , GTA 6 , Gran Turismo gibi oyunları oynamak mı önceden? Yoksa PC'ye beklemek mi?

Öncelikle evet 2K en mantıklısı. Sisteminiz de iyi. Burada karar vermeniz gereken şey PS5'e çıkıp PC'ye geç çıkan oyunları bekler misiniz? Pro ve Slim arasındaki karara da grafik ve FPS karşılaştırmaları izleyerek karar vereceksiniz. Ama asıl karar vermeniz gereken şey dediğim gibi Ghost of Yōtei, GTA 6, Gran Turismo gibi oyunları oynamak mı önceden? Yoksa PC'ye beklemek mi?

Ya hem arkadaslarimla oynamak hem bazi oyunlar PlayStation'da daha rahat oluyor hem de cikan oyunlari hemen oynamak istiyorum GTA 6 ozellikle. Siz ne tercih yapardiniz bu durumda?

Fikirleri olan arkadaşlar yazarsa cok mutlu olurum. Tavsiye ve fikirlere ihtiyacım var.

Ya hem arkadaslarimla oynamak hem bazi oyunlar PlayStation'da daha rahat oluyor hem de cikan oyunlari hemen oynamak istiyorum GTA 6 ozellikle. Siz ne tercih yapardiniz bu durumda?

Fikirleri olan arkadaşlar yazarsa cok mutlu olurum. Tavsiye ve fikirlere ihtiyacım var.

Net PS5. Pro alma. Kalan parayi biriktir bir de OLED monitor cak. Mis.

Net PS5. Pro alma. Kalan parayi biriktir bir de OLED monitor cak. Mis.

Hiç PS5 kullanmadığım için PC üzerinden örnek vereceğim. PlayStation gibi konsollarda, özellikle iyi grafikli hikâye oyunlarında genelde maksimum 60 FPS hedefleniyor. Spider-Man, The Last of Us, God of War gibi oyunlarda – hem şu an çıkanlarda hem de ileride çıkacak olanlarda – PS5 Pro'nun sabit 60 FPS hatta bazı durumlarda 120 FPS'e kadar çıkabildiği söyleniyor. Buna karşılık Slim gibi diğer modellerin ise çoğu zaman en fazla 60 FPS verdiği, bazı oyunlarda ise 30 FPS ile sınırlı kaldığı konuşuluyor.

Örneğin GTA 6 için, PS5 Pro'nun sabit 60 FPS sunacağı; diğer PS5 modellerinin ise en fazla 30 FPS verebileceği yönünde iddialar var. Burada kafama takılan şey şu: Bu 30 FPS, PC'deki 30 FPS ile aynı hissiyatı mı veriyor? Çünkü ben PC'de 30 FPS bir oyun oynadığımda sürekli takılma ve kasma hissi yaşadığım için oyun hiç akıcı gelmiyor ve bu durum beni ciddi şekilde rahatsız ediyor.

PlayStation'da da oynanış sırasında aynı şekilde rahatsız edici bir deneyim mi oluyor, yoksa daha farklı mı hissediliyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı