4 MS monitör rahatsız eder mi?

Ali Çelik

Megapat
Daha fazla  
Daha önce 1ms tepkime süresi olan 60 Hz'lik bir LED LCD panel laptopum vardı. Bir sorun sonucu garantiye gönderdim ve jest olsun diyerek daha pahalı olan IPS panel takmışlar. Fakat IPS panelin tepkime süresi 5ms. Oyun oynarken inanılmaz rahatsız olmuştum hatta oynayamamıştım. Firmayı arayıp cihazı tekrar geri gönderdim. Şu an masaüstü bir sistem kullanıyorum. AOC'un güzel bir monitörünü gördüm 4ms 200Hz. Bu cihazdaki tepkime süresi beni rahatsız eder mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişiye bağlı bir durum. Hz tazeleme hızıdır. Yani bahsettiğiniz monitör saniyede 200 kareye kadar gösterebilir. Bu da 200 FPS'e kadar sürekli olarak artan akıcılık demektir. Bununla birlikte 4 MS çok yüksek bir değer değil. Örneğin ben 5 MS monitör kullanıyorum ve IPS'e geçsem de rahatsız olmam. Yeterli seviyede olacaktır benim için. Ancak siz daha düşük tepkime süresi istiyorsanız farklı modellere göz atabilirsiniz.

200 kareyi 1 saniye içerisinde düzgün bir şekilde verebilmek için tepki süresinin en fazla 5 ms olması gerekiyor. Bu monitörde de 4 ms olduğu için görüntüde bir bozulma olmayacaktır (Ghosting gibi).

Laptop'ın paneli değiştirdikten sonra belki giriş gecikmesi de artmış olabilir ve bu sizi rahatsız etmiştir veya olay tamamen psikolojiktir. Çünkü 5 ms aman aman bir fark yaratmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı