4. Nesil İ5 mi, 6. Nesil İ3 mü?

TheConquesT

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemciyi değiştirmek istiyorum, aklımda i5 4460 veya 4590 vardı. Fakat 6. nesil İ3 işlemci ile İ5 4560 arasında ne kadar fark var? Çünkü aralarında ki fiyat farkı biraz fazla. Fakat 6. nesil işlemci alırsam anakart değişimi de yapmam gerekiyor, fakat i5 4590 da sadece işlemci ve fan yeterlidir. Kısacası hangi seçenek benim için daha uygundur?

Eğer soketin uyumlu ise i5 4590 veya 4460 senin için daha ucuza gelir. Zaten i3 6100, i5 4460'dan daha düşük performanslı bir işlemci. Bana sorarsan bütçeyi birazcık zorlayıp i5 6402p almalısın ana kart ve ram bellekleri değiştirerek. Tabi bu 1000 TL'nin üzerine çıkacaktır muhtemelen. Karar senin. İyi günler, iyi forumlar.

Bütçen yeterli ise, anakartın DDR4 destekliyorsa bence Skylake alman çok daha yararına olacaktır. Hem geleceğe dönük olur.

Bütçen yeterli ise, anakartın DDR4 destekliyorsa bence Skylake alman çok daha yararına olacaktır. Hem geleceğe dönük olur.
Genelde insanlar işlemcilerini ayrıyeten değiştirmiyorlar. Bu da şu demek eğer i3 6100 takarsa yüksek ihtimalle onu bilgisayarı değişinceye kadar kullanacak. Bu durumda i5 4460 veya 4590 daha performanslı çalışacaktır.

Ekleme: Net bir cevap olsun diye söylüyorum, benim önerim i5 4460 veya 4590. Eğer bütçe yetiyorsa 6. nesil bir i5 işlemci, ona uyumlu ana kart ve DDR4 RAM olur.

Son düzenleme:
GTX 750Ti kullanıyorum. Maalesef anakartım ddr4 bellek ve 6. nesil işlemcileri desteklemiyor. Bu sebeple 6. nesil işlemci almak benim için biraz masraflı olacak. Şuan ki kullandığım işlemci İ3 2120, Fifa 16 oynarken ara ara takılmalar oluyor, bir de arkada chrome açıksa oyun oynamak çok zor oluyor :D. Anakartım pegatron ıpxsb-h61. Bir de güç kaynağı tavsiyesi istiyorum sizden İ5 4460, GTX 750 Ti ve 8 gb ram için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı