4 pin çoğaltıcıyı tekrar çoğaltmak mümkün mü?

takaşi

Decapat
Merhabalar. Kullandığım bilgisayarımın, kasanın üzerinde çalışan 3 adet RGB fan var. Bu fanlar halihazırda anakart SYS_FAN üzerinde bulunan (1 dişi 4 erkek) çoğaltıcı ile çalışıyorlar. Fakat (Corsair Spec Delta) stock fanların yetersizliği nedeniyle 3 adet daha (Trust GTX 762) fan aldım. Toplamda kasa üzerinde de 6 fan olduğundan, 4 slotlu çoklayıcı yetmiyor, 2 fan boşta kalıyor.

Sorum şu: Kullandığım 1x4 çoğaltıcının 4 slotundan birini tekrardan (1x3, 1x4 gibi) çoğaltıcı ile çoğaltmam mümkün mü ? Elektriksel olarak büyük bir sıkıntı yaratır mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemim:
  • PSU: 500W
  • Anakart: GIGABYTE B450M-S2H
  • GPU: Sapphire Radeon RX590 PULSE 8GB
  • CPU: AMD Ryzen 1600
  • RAM: 2x8 GB G-SKILL 3000 Mhz DDR4

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Kullandığım bilgisayarımın, kasanın üzerinde çalışan 3 adet RGB fan var. Bu fanlar halihazırda anakart SYS_FAN üzerinde bulunan (1 dişi 4 erkek) çoğaltıcı ile çalışıyorlar. Fakat (Corsair Spec Delta) stock fanların yetersizliği nedeniyle 3 adet daha (Trust GTX 762) fan aldım. Toplamda kasa üzerinde de 6 fan olduğundan, 4 slotlu çoklayıcı yetmiyor, 2 fan boşta kalıyor.

Sorum şu: Kullandığım 1x4 çoğaltıcının 4 slotundan birini tekrardan (1x3, 1x4 gibi) çoğaltıcı ile çoğaltmam mümkün mü ? Elektriksel olarak büyük bir sıkıntı yaratır mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemim:
  • PSU: 500W
  • Anakart: GIGABYTE B450M-S2H
  • GPU: Sapphire Radeon RX590 PULSE 8GB
  • CPU: AMD Ryzen 1600
  • RAM: 2x8 GB G-SKILL 3000 Mhz DDR4
Fan portunun yanındaki mosfeti internette arayıp, maksimum kaç amper akım geçirdiğini bulun ve ona göre çoklayın.

Corsair Crystal 280X kasada kullanıyorum. Memnunum. Molex ile gücü Psu'dan alıyorum.

Fakat Molex bağlantılarda güç ayarı yapamıyoruz diye biliyorum. Çünkü satın aldığım Trust marka fanların her birinde hem molex hem de 3 pin çıkış var. Mantık olarak bu fanlar da gücü molex sayesinde psu'dan, kontrolü de 3pin girişini taktığım çoklayıcı sayesinde SYS_FAN'dan alıyor olması lazım değil mi? Fakat kontrol için 3 pini çoklayıcıya bağladımda, molexi de psu'ya bağladığımda fan kontrolünü sağlayamıyorum. 3 pin bağlantı yapmam hiçbir şeyi değiştirmiyor yani. Aşağıdaki bağlantıda sorunumu göstermeye çalıştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onun yerine PWM çoğaltıcı alıp CPU_FAN portuna taksana.
Tabii ki yapabilirim. Her halükarda PWM çoğaltıcı alacağım zaten fakat benim (BIOS) ayarlarımda CPU daha yüksek devirde çalışıyor çünkü CPU fazla ısınıyo. Ayarı da değiştirmek istemiyorum açıkçası. Bu Trust marka fanlar da biraz gürültülü olduğundan CPU fan ile çalıştırırsam gürültüden duramam 🙂
Merhaba, hayır bir sorun teşkil etmeyecektir. Ben de bu kasayı almayı düşünüyorum yeterince soğutamıyor mu fanlar ?
Fanlar kesinlikle ama kesinlikle soğutmuyor. Ve daha kış aylarındayız... Fanları almadan önce max 87-90 dereceyi görmüştüm, şuan en fazla 77-79 oluyor diyebilirim (Testi Shadow of the Tomb Raider Ultra ayarlarda 1 saat oynayarak yaptım). Ayrıyeten fanların biri de çalışmıyor, hatırlatayım 😅

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı