Çözüldü 4-Pin CPU Kablosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

adakcar

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Power'de 4 pin CPU girişi var (2 tane var ama. Biri CPU 1, diğeri CPU 2). Anakart M5A97 R2.0. 8 pin giriş destekliyor. CPU 1 kablosu takılı. Power 600W. 80+ yok ama sorun da değil. Yeni aldım. Kablosu aşırı kısa. İşlemci soğutucusunu kıracak derecede sıkıyor. Pervane hareket etmiyordu. Zor güç kullanarak ittirdim. Anakartı kırabilecek derecede sıkıyor şuan, nasıl taktığımı ben bile bilmiyorum. Hyper 212 Evo almayı düşünüyordum. 2 tane sorun aklıma geldi. Kasa da yeni ve bakın kasaya:

Kasa berbat. Eski kasam hazır bilgisayardan kalma Crea kasaydı. Anakart sığmadı. Anakart gelince zorunlu olarak 2. gün ucuz olduğu için aldım. Şimdi çok pişmanım. Daha 3 hafta oldu. Sistem:
  • Asus M5A97 R2.0 Anakart
  • FX 6300 İşlemci
  • Sapphire Radeon HD 7770 1GB DDR5 128 Bit (312 TL gibi kazık bir fiyattan aldım)
  • 8GB HyperX 1600Mhz Tek Modül Ram (Technopat'taki bir arkadaştan aldım. Bozuk çıktı. 2 gün önce garantiye yolladım. Şuan 2GB geçici Ram takıyorum.)
  • Ekstradan 1 adet Cooler Master Mavi Ledli Fan (Kasa içinde de 1 tane var.)
  • 1TB Toshiba Harici Hdd
  • 120 GB (Eski Bilgisayardan) HDD
  • 600W Power (Aşağıdaki bakkal amcadan aldım :)D). 100TL'ye. 2. el ama 1 ay kullanılmış. Eskisi 0 400W idi.)
  • 1 Tane De Dvd Rom :)D)
Şimdi, elimde 160TL var. Her ay 100TL bütçe ayırıyorum ekstradan. Hyper 212 Evo almak istiyordum. Güç kablosu çok kısa. Uzatma kablosu bulamadım. Bulan varsa link paylaşırsa sevinirim. Bir diğer sorun da kasa. Kasa minicik. İleride ekran kartımı değiştirsem, sığmayacak. Hyper 212 Evo sığacak mı onu da bilmiyorum :S. Bir diğer düşüncem de SSD almak. Ne yapayım? Biri uzatma kablosunu bulup link atarsa sevinirim. Bir de power'de neden 2 tane CPU güç kablosu var anlamış değilim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlerin başı SABIR. Bilgisayarı hemen alacağınıza, o 100TL'leri biriktirip canavar gibi sistem alsaydınız.

Bu işlerin başı SABIR. Bilgisayarı hemen alacağınıza, o 100TL'leri biriktirip canavar gibi sistem alsaydınız.
Haklısınız da, senelerdir berbat bir Crea sistem kullanmak nedir bilemezsiniz. İlk ve bundan önceki tek bilgisayarımdı. Yaklaşık 7 senelikti...

Ekleme: Hala yardım bekliyorum...

Anakartınızın da 8 pin girişi var fakat yazdıklarınıza göre bir tanesini kullanmaktasınız. Güç kaynağındaki 4 pin kablolarının ikisini de uzatmanın 8 pin girişine yan yana takın. Ardından kablonun ucundaki iki adet 4 pin kablosunu da anakarta bağlayın.

Anakartınızın da 8 pin girişi var fakat yazdıklarınıza göre bir tanesini kullanmaktasınız. Güç kaynağındaki 4 pin kablolarının ikisini de uzatmanın 8 pin girişine yan yana takın. Ardından kablonun ucundaki iki adet 4 pin kablosunu da anakarta bağlayın.

Ödemeyi yaptım. Teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı