4 pin girişli anakarta 3 pin fan takmak

DC mode destekliyorsa çoklayıcılı veya tek fark etmez kontrol edersiniz. Anakart kitapçığında portun desteklediği toplam akım yazar ayrıca.

Tek fark 3 pin veya 4 pin olması. Ona göre DC veya PWM yapacaksın tabi destekliyorsa, çoklayıcı ile de kontrol edilir.

DC ya da PWM ayarı değil anlatmak istediğim. Elimde Silverstone çoklayıcı var. 4 pin fan ile sorun yok ama 3 pin olmuyor. Direk anakarttan çoklamak lazım yani gücü anakarttaki fan girişinden almak lazim. Kitapçığı okudum yazmiyor malesef. Şuan 3 fan bağladım 2 gündür sorun yok ama 4. fanim gelecek arızadan, 3 fan ile bile tereddütlerim var hicbir kaynakta kaç A desteklediği yazmiyor. Kimisi 2'den fazla takma yazıyor ama 360'lik AIO takınca 3 fan takılıyor.

Biri sıvı soğutmanın pompasinda malesef ayıramıyorum.
Sıvı soğutma fanı PWM'mi? Eğer öyleyse CPU fan ile aynı porta atabilirsin. Diğerlerini de ayırırsın böylece. PWM değilse, sıvı soğutma ile 1 adet 3 pin fan takabilirsin SYS'nin birine, diğer porta da 3 fan rahat çalıştırır zaten.

Sıvı soğutma fanları PWM fakat pompa 3 pin o son devirde çalışıyor. CPU girişinde 240'lik AUO olduğu için 2 adet fan var. Bana kullanabileceğim bir tek, resimde attığınız alt tarafta olan SYS_FAN2 kaliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…