4 pinli fanın hızı nasıl kontrol edilir?

darkozi

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, kasam Gamework GAMX Dynamic. Kasada 4 pinli fanlar mevcut ve sürekli sabit hızda dönüyor. Fanların hepsi birbirine bağlı ve en sonunda hepsi SATA kablosuyla PSU'ya bağlı. Ben hız kontrolü yapabilmek için Aogo 10 port fan çoklayıcı almıştım ama fanları çoklayıcıya takınca çalışmadı. Ben de tek tek anakarta taktım ama yine çalışmadı. Sadece birbirine bağlayınca, PSU'dan güç alarak çalışıyorlar. Bunları kontrol edebilmenin bir yolu var mı? Yoksa başka fan mı almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde 4 pin PWM değil mi?
1747813523578.png

Şöyle diyeyim psu'dan da güç bağlamışsınız normalde çalışması lazım. Acaba anakartınızın fan uygulamasındaki ayar vs. yanlış olabilir mi? Çok yüksek sıcaklık da çalışsın vs. şeklinde.

Şöyle diyeyim PSU'dan da güç bağlamışsınız normalde çalışması lazım. Acaba anakartınızın fan uygulamasındaki ayar vs. yanlış olabilir mi? Çok yüksek sıcaklık da çalışsın vs. şeklinde.

Hocam fanlar konuda da yazdığım gibi direkt olarak anakarta takınca bile çalışmıyor. BIOS'a girip fanları PWM'ye alıyorum fan hızlarını sona alıyorum yine çalışmıyor.

Garip valla anlayamadım aklıma gelen tek ihtimal, anakarta taktığınızda yeterli güç çekemediği için çalışmaması, çoklayıcıya taktınızda da çoklayıcının bozuk olması veya psudan güç çekememesi geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı