4 RAM slotuna 2 farklı RAM takmak

Bütçe
0
Yanlış bilgi verme lütfen MHz olarak ve CL olarak düşük olanın hızında çalışır ve tabii ki kullanabilirsin.
bilmiyorum demek çok da zor değil bilmediğin şey hakkında yorum yapmasan iyi olur kardeşim

Son düzenleme:
CL16 olan CL19 çalışır. Anakart kitapçığında takılacak yuvalar yazar (1-3 2-4 gibi).

Hayır çalışıyor bizzat kullanıyorum.
Kitapçıkta bulamadım sende hangilerinde takılı mesela şuan 1-3 de 3600mhz takılı ama 3000mhz ye çekicem diğer cl16 yı direk 2-4 e taksam çalışırmı yada deneme yapsam bi zararı olurmu?

RAM eklemesi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus var olan belleklerin çalıştığı JEDEC profiline veya bellek zamanlamalarına tam olarak uyum sağlayacak bir bellek almak. voltaj aralığının da aynı olması en önemli hususlardan birisidir bunlara dikkat ederse bence sorun olmaz bunu bir arkadaşın yazısından alıntı olarak aldım.

Kitapçıkta bulamadım sende hangilerinde takılı mesela şu an 1-3 de 3600MHz takılı ama 3000MHz'ye çekeceğim diğer CL16'yı direk 2-4'e taksam çalışır mı ya da deneme yapsam bir zararı olur mu?

Çalışır hocam bu arkadaşın dediği gibi olur yani sorun olmaz.

@803894 adamdan özür diler misin kardeşim.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Kitapçıkta bulamadım sende hangilerinde takılı mesela şu an 1-3 de 3600MHz takılı ama 3000MHz'ye çekeceğim diğer CL16'yı direk 2-4'e taksam çalışır mı ya da deneme yapsam bir zararı olur mu?

1-3'e CL19 olanı, 2-4'e CL16 olanı takıp dene ama önce CL19 ile çalıştırıp BIOS'a girip onun XMP'i profilini seç sonra "save reset" de sistem açıldıktan sonra kapat ve diğerlerini tak BIOS'a gir kontrol et. CL16 XMP'ye geçerse kapat yerlerini değiş. Ben 2 slotlu anakartta CL15 ve 16 kullanıyorum.

Fazla ustune gitmedin mi sence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…