4 senelik işletme bölümü okunur mu?

Hocam maalesef 3 büyük şehir bile değil. İşletme şu an Türkiye'deki top 10 üniversitede okunur. Geri kalan üniversitelerden mezun olursanız bankacı bile olmanız iyi sondur.

Evet iibf fakültesi joker fakültedir. Bilkent siyaset bitirip bankacı olan tanıdığım bile var

Maalesef çalışma alanının geniş olması istihdamı kolaylaştırdığı anlamına gelmiyor. İşletme artık çok sıradan bir bölüm haline geldi ve tavandan da alım yapıyor milyon sıralamalardan da alım yapıyor. Bilkent ve koç gibi köklü okullarda da işletme var daha geçen sene açılmış okulda da bu bölüm var.

Eğer gerçekten işletmeye merak duyuyor ve bölümü seviyorsanız elbette okumanızı fakat kesinlikle kendinize bir şeyler katarak (ingilizce, almanca, özellikle ispanyolca ve yazılım bilgisi) bölümü bitirmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca bu bölümde staj yaparak özgeçmişe + bir özellik katabilirsiniz. Ancak unutmayın bu dediklerim varsayımlardan ibaret. Yılda 15k'ya yakın işletme bölümüne öğrenci alımı oluyor.

Kısmen doğru. İşletme bölümünden mezun olunca bir mühendislik fakültesi mezunu gibi ben mühendisim ya da eğitim fakültesi mezunu gibi ben öğretmenim diyemiyorsun. Çünkü bir meslek sahibi olarak tamamlamıyorsun okulunu. Her şey kendini geliştirmene ve okuduğun okulun kalitesine bağlı. Biraz da şans lazım.

Çalışma alanı geniş önü açık diyorlar okuması kolay diyorlar ve puanı epey düşük bir bölüm. Tavsiye eder misiniz, okunur mu? Kendimi geliştirirsem bu bölümü bitirince neler yapabilirim?
Nerede okuduğuna bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…