4 silindir üstü araba mantıklı mı?

Yakıt maliyeti yüksek. Yakıt tasarrufu arıyorsan V4. Yüksek performans arıyorsan V6. Şu anki ekonomide herkesin önceliği yakıt tasarrufu olduğu için 4 silindirliler daha çok tutuluyor ve talep çok olduğu için daha pahalı oluyor.

V6 ve üstü arabaların piyasası aynı özellikteki V4'lerden daha uygun. V6 ve üstü piyasada neden tutulmuyor?
Standart kullanıcı (aile) 4 silindirin yukarısı TC şartlarında gereksiz. 99 Model lada niva kullanıyorum 1.7i motor inline 4 hayli hayli yetiyor bana. Depoyu doldurduğum zaman 12 galon/45Litre alıyor 1000tl cıvar fulleyebiliyor düşük devirde istediğim yere rahatlıkla gidebiliyorum. Lakin gürcistanda aynı otomobille neredeyse 4'te bir fiyatı ile aynı tecrübeyi yaşıyorum. V6 i6 v8 v.b. motorlara geçmen eğer ki yük taşıma veya ticari yapmıyorsan gereksiz olur hele ki aracın dizelse vah haline bro... Dizelse bakımları aşırı tuzlu.
1.5 üstüne inline 4 saçmalıktır TC'de.

Türkiye için sıralı 4 1600cc'ye kadar olan motorlar gayet yeterli bence, aile tipi kullanıcı için.
Emisyonlar, vergiler nedeniyle artık spor araçlarda da 2.0 sıralı 4-5 silindir motorları çok görmeye başladık. Ortalama aile araçlarında zaten 4 silindir üstü motora çok rastlamazsınız.
4 silindir üstünü daha çok büyük SUV araçlar, daha sportif modellerde görürsünüz. Hangi motoru seçeceğiniz sizin amacınıza ve maddi imkanınıza bağlı.

Yakıt ve bakım maliyetleri yüksek. V motor dediğiniz bir nevi çift motor demek gibi.

V4 diye bir şey yok öncelikle, sıralı ya da h4'ler var. O baktığınız v6'lar eski modellerdir genelde o yüzden fiyatı daha aşağıdadır.

V4 diye bir şey var hocam ancak eski araçlarda var.

1678794338905.png

Türkiye de yaşıyorsan mantıklı değil hatta 4 silindir 1600 cc motorlar bile mantıklı değil artık. 3 silindir 1300 cc altı turbo motorlar günümüz Türkiyesinde en mantıklı araçlar bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı