4 tane fan, tek kasa fan portuna takılabilir mi?

altalena

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, kasama (Thermaltake v3 Black Edition) maksimum 4 tane fan takılabiliyor, bu sıralar soğutma işine merak saldığımdan fan almaya karar verdim. Anakartımda (Asus H81 Plus) bir tane kasa fanı takmak için yer var.

Bir tane 3 pin bağlantılı bir fan, kasada dahili olarak var.

Ben ise Akasa Viper fan alacağım 3 tane yalnız bu fanlar 4 pin bağlantılı.

a) Biri 3 pin diğerleri 4 pin bağlantılı bu fanları birlikte kullanabilmem mümkün mü? 3 pin bağlantılı fanın kontrolünü Asus Fan Xpert programıyla yapıyorum.
b) Kasada fan için tek bağlantı noktası var, 4 tane fanı çalıştırabilmem için 4x4 pin fan çoklayıcı mı almam gerekiyor?

Daha önce fanlarla hiç uğraşmadığımdan bilgim hiç yok, teşekkürler şimdiden yardımlar için.

Düzenleme: Akasa Flexa P5 diye bir çoklayıcı buldum:
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı Pwm Çoklayıcı Kablo - n11.com

Planım şu yönde, anakartta yer alan CPU fan bölümüne bu dönüştürücüyü takacağım ve yeni alacağım 3 fan ile CPU fanı buna bağlayacağım. Diğer 3 pin bağlantıya sahip fanımı da yine anakarttaki fan bölümüne takacağım. Asus Fan Xpert ile de fan hızlarını kontrol etmeyi planlıyorum. Teorik olarak olur gibi geldi, siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı