4 tane farklı RAM nasıl takılmalı?

Moziken

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
H55H-CM
İşlemci
i7-860
Merhaba, anakartımda 4 tane RAM slotu var. 3 tane RAM takılı şu anda takılı olanlar şu şekilde:
Slot 1:2GB
Slot 2:4GB
Slot 3: Boş.
Slot 4:2GB
Elimde 1 tane daha RAM var ama 1 GB takmalı'mıyım? Takarsamda 3. slotamı takmalıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 ve 4. slota 2 GB RAM'leri tak, 1. slota 1GB ve 3. slota 4 GB RAM tak.

Dual çalışma için diyorsan boyutun değil hızların ve gecikmelerin önemi var. 4 ve 8 GB'lik DDR3 iki stick bende Dual çalışıyordu.

Dual çalışma için diyorsan boyutun değil hızların ve gecikmelerin önemi var. 4 ve 8 GB'lik DDR3 iki stick bende Dual çalışıyordu.
Doğrudur sanırım boyutlar farklı olunca küçük olanın boyutu kadarı çift kanal çalışıyordu. Yinede 4+2 çift kanal çalıştığında da 2+2'lik kısımı çalışacak pek bir şey değişmez yani.

Doğrudur sanırım boyutlar farklı olunca küçük olanın boyutu kadarı çift kanal çalışıyordu. Yinede 4+2 çift kanal çalıştığında da 2+2'lik kısımı çalışacak pek bir şey değişmez yani.

Konu sahibinin sisteminin 15 yıllık olduğunu düşünürsek fark etsede fark etmeyeceği kanaatindeyim.

Hocam 16 GB yaparsam fark eder mi peki?

Bende 2. nesil 4. nesil ve 5. nesil sırayla i3 i7 i5 işlemciler vardı.
4-8-12-16 RAM kombinasyonları kullandım.
4-8 ve 8-12 arası çok fark etti. 12'den sonrası çok da fark etmedi.
5. nesil i5 iş yerinindi geçenlerde iade ettim.
4. nesil i7 bilgisayar 2 taneydi şahsımın. Sattım.
2. nesil i3 laptop şu 4-8-12-16 bütün kombinasyonları kullandım. Windows 10 yüklü 12 GB ile 16 GB arasında bir fark göremedim. Zaten oyun oynanmadığı en fazla PowerPoint sunum yaptığım veya webden ufak tefek işler yaptığım için olabilir. Masraf edip boşuna RAM alma. Elindekileri çalışan kombinasyonda tak hayatına devam et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı