4 TB Dahili Hard Disk Önerisi

Bütçe
6000

Buffy

Hectopat
Anakart
MSI B450M Gaming Plus
Merhaba arkadaşlar, emektar seagate barracuda hard diskim 8 yıldan sonra vefat ettiği için yeni bir hard disk almayı planlıyorum ancak birçok kavram kafamı karıştırdı. Seagate Firecuda isimli SSHD modeli beni cezbediyor ama forumda bazı insanlar da SSHD aldığına değmez diyor. Yine Seagate Barracuda mı alsam diye düşünüyorum, kimileri Exos modelini önermişler. WD Black dahili gaming hard diskler çok başarılı ama onlar da Türkiye'de yok. Kısacası beynim çorba oldu ve bir öneriye ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

Ben geçen sene bu ürünü aldım hocam. Gayet memnunum. Satıcı da ürünü gayet korunaklı göndermişti hatta yanında kulaklık kılıfı hediyesi de göndermişti. Gündelik olarak PC'de yedeklemelerimi yapmak için kullanıyorum. 7200 RPM elbet daha hızlı olacaktır ama o zaman o fiyat farkını verme ihtiyacı duymadım açıkçası. 7200 RPM olsa çok daha iyi tabii ki.

SSHD boş iş, düz HDD bakmanı öneririm. Bazı harici modellerin içinde, dahili hali daha pahalıya satılan diskler oluyor. Garanti ile işin yoksa ve daha ucuza geliyorsa onlara da yönelebilirsin.
Teşekkür ederim, genel yorumlar bu yönde. SSHD'den uzaklaşmaya karar verdim.

Ben geçen sene bu ürünü aldım hocam. Gayet memnunum. Satıcı da ürünü gayet korunaklı göndermişti hatta yanında kulaklık kılıfı hediyesi de göndermişti. Gündelik olarak PC'de yedeklemelerimi yapmak için kullanıyorum. 7200 RPM elbet daha hızlı olacaktır ama o zaman o fiyat farkını verme ihtiyacı duymadım açıkçası. 7200 RPM olsa çok daha iyi tabii ki.
Teşekkür ederim hocam, öncelikle 7200 RPM olması benim için önemli. Bir de disklerin üzerinde amaçları(?) yazıyor ya o benim çok kafamı karıştırıyor. Mesela bunda kamera kayıtları için olduğu yazıyor. Bu hard disk normal bir hard diske göre gündelik kullanımda verimsiz midir? Ya da daha mı seslidir?

Teşekkür ederim, genel yorumlar bu yönde. SSHD'den uzaklaşmaya karar verdim.

Teşekkür ederim hocam, öncelikle 7200 RPM olması benim için önemli. Bir de disklerin üzerinde amaçları(?) yazıyor ya o benim çok kafamı karıştırıyor. Mesela bunda kamera kayıtları için olduğu yazıyor. Bu hard disk normal bir hard diske göre gündelik kullanımda verimsiz midir? Ya da daha mı seslidir?
Ben HDD sesini asla duymuyorum açıkçası kasamda. Sesli bir model değil. Bunlar 24 saat açık kalıp sürekli veri yazıp silmeye uygun diye biliyorum. O nedenle daha dayanıklı olacağını düşünerek aldım. Ayrıca sanırım yazma önbelleği gibi farklar da kullanım yerine göre değişebiliyor.

Bu arada GPT'ye sordum. Barracuda veya IronWolf günlük pc kullanımı için daha performanslı ve uygun. Benim aldığım Skyhawk modelinde ise daha çok sürekli yazıma daha az okumaya odaklı güvenlik kamerası içinmiş. Aynı anda 64 güvenlik kamerasına kadar kayıt yazdırılabiliyormuş. PC'de sadece depolama, torrent vs için gayet uygunmuş. Ama oyun yüklemek istersen veya dosya okuma hızı olarak düşük performans veriyor. Aslında benim için ideal ama sen bence Barracuda veya IronWolf al geç.

Son düzenleme:
Veri depolamak için nadiren kullandığım 2,5 ve 3,5 inch 5 adet HDD var. İki tanesi IDE.
Çok da önemli değil ama bir kaynak olarak ihtiyacı olanların değerlendirme yapması için aşağıdaki tabloyu ekliyorum.
Nadiren kullanılacak ise 5400 RPM daha mantıklı bir seçim olabilir.
Özellik / Faktör
5400 RPM Diskler
7200 RPM Diskler
Yorum / Risk Etkisi
Dönme Hızı (RPM)​
5400​
7200​
7200 RPM daha hızlı, ama mekanik stres daha fazla​
Mekanik Aşınma / Yıpranma​
Daha düşük​
Daha yüksek​
5400 RPM diskler daha uzun ömürlü olabilir​