4 TB SSD Önerisi

• Konuyu başlatan 217099
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 122
Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Arkadaşlar selamlar. Şu an halihazırda Kingston Renegade 1TB takılı anakarta.

Şimdi artık 1 TB yetmemeye başladı ve ben de almışken yüksek depolama alanlı bir SSD alayım diyorum. Anakart bilgisi önemli mi bilmiyorum ama ASRock X870 Pro RS anakart var.

Samsung 990 Pro ve yine Kingston Renegade'in 4 TB modellerinin yanında bir de Kioxia markasının Heatsink 4 TB modelinin önerildiğini gördüm. Amacım sadece içine oyun yüklemek ve medya içerikleri. Yani video fotoğraf falan.
Siz hangi SSD'yi önerirsiniz? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum değerli yanıtlarınız için…

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediğim diğer modellerden farkı nedir? Yoksa bunların hepsi de alsak pişman etmeyecek ürünler midir hocam? Fiyatı çok iyimiş bu arada.

Farkını pek bilmiyorum fiyatı iyi diye attım hocam araştırın bir isterseniz.

Gen4 olmasına rağmen yazma hızı düşük o yüzden uygun fiyatlı :)
Benim durumumda yazma hızı çok önemli değil sanırsam. Hatta Gen 4 olması bile çok mühim değil diye biliyorum sadece oyun falan olacak zaten içinde.

Önerir misiniz bu modeli hocam? Yoksa almışken fazla verip Samsung’tan veyahut Kingston’dan yana mı kullanayım tercihi? Bunun fiyatı da bayağı iyi ama yalan yok… :D

Söylediğim diğer modellerden farkı nedir? Yoksa bunların hepsi de alsak pişman etmeyecek ürünler midir hocam? Fiyatı çok iyimiş bu arada.
Spatium M480 Pro, Kingston KC3000 veya Renegade ile muadil sayılır ve Exceria Heatsink'den daha üstündür. Fiyatı iyiymiş(günümüz koşulları için). Ayrıca üstteki paylaşılan linkte ürün başlığına hızlarını yanlış yazmışlar. 7400 MB/s okuma ve 7000 MB/s yazma olması lazım.

Kullanım amacını düşünecek olursak fazlasıyla iyi. Hatta piyasadaki fiyatlar dengeli olsaydı bundan daha uyguna güzel depolama diski olurdu ve bu modele "israf" derdim. Şu an en uygun 4TB modellerden birisi.

Evet hocam MSI'ın sitesinden de kontrol ettim 7000 yazma olduğu kesin. TBW değeri de oldukça iyi uzun süre götürür. Ben 1 yıldır 2 TB Renegade kullanıyorum sürekli içine oyun attığım halde ömrü daha yeni %99'a düştü :)
Spatium M480 Pro, Kingston KC3000 veya Renegade ile muadil sayılır ve Exceria Heatsink'den daha üstündür. Fiyatı iyiymiş(günümüz koşulları için). Ayrıca ürün başlığına hızlarını yanlış yazmışlar. 7400 MB/s okuma ve 7000 MB/s yazma olması lazım.

Çok sağ olun dostlar. Çekelim bunu o zaman…

@AdvocateD @kaiser soze ya arkadaşlar bu ürün sadece mağazalara özelmiş......

Ben İTOPYA mağazalarının bulunduğu herhangi bir şehir de yaşamıyorum maalesef.

Sanırım yine Kingston Renagade ve Samsung dostlara kayıyoruz....
Hocam o zaman dediğiniz gibi Renegade yada 990 Pro alın. Kc3000 e girmeyin onun sahtesi çok piyasada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı