4 yıl üniversite okumak veya sanayide işe başlamak

LawedeZ

Decapat
Katılım
17 Şubat 2021
Mesajlar
109
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
11. sınıfım, eşit ağırlık bölümündeyim. Ne meslek seçmem gerekiyor hala bilmiyorum, emin değilim. Geleceği olduğu için teknoloji ile alakalı bir şey okumayı düşündüm sadece geleceği olduğunu düşündüğüm için bilmiyorum. Arabalarla uğraşmak hoşuma gidiyor, sanayide gidip çalışmayı düşünüyorum sevdiğim için ama çevremdeki insanların tepkisinden korkuyorum. Sizce şu an 4 yıl üniversite okumak mantıklı mı değil mi? Dediğim gibi sanayide çalışmak istiyorum, kendi isteğim sevdiğimi ve yapabileceğimi düşünüyorum. Zamanla işi kavrayıp ustalığa doğru gidebileceğimi düşünüyorum, sizin fikirleriniz nelerdir? Ailemle vesaire konuşmaktan çekiniyorum, normal bir aile yapısı değil. Arabalardan hoşlanmaktan kısmım sürmek veya bakmak değil arabayla ilgili işlerle uğraşmak da hoşuma gidiyor. Karmaşık veya bu tarz şeylerle uğraşmak hoşuma gidiyor. Öğrenmeyi seviniyorum. Okul boş geliyor, kız arkadaşım olduğu için gidiyorum sadece.

(Babam 27yıl tamirciydi 43yaşında falan meslek lisesine kazanarak gitmiş sonra üniversite için 1puanla falan kaçırmış çalışmıyormuş zaten derslere ondan dolayı umursamayıp Toyota'da staj yaptığından devam etmiş adamlar beğenmiş okulu bitirincede almışlar sonra BMW Mercedes yetkili servislerde çalışıp kendi isteğiyle istifa etmiş ve arkadaşıyla dükkan açıp kendilerine çalıştılar sonra şirket vs açıp parayı fena vurdular)
 
Son düzenleme:
Okuma aşkın yoksa ve sanayide yapabileceğini düşünüyorsan bile açıktan bir bölüm okumanı tavsiye ederim. Üniversite okumak artık iş imkanı sağlamıyor bence. Üniversitede kendini geliştirmezsen düzgün bir iş bulamazsın.
 
Yani haksız değilsiniz. Örneğin ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Şuan bana iş teklifi gelse anında üniversiteyi bırakırım. Okul okumanın havası kalmadı. Erkenden işe atılıp para kazanmak daha iyi.
 
Okuma aşkın yoksa ve sanayide yapabileceğini düşünüyorsan bile açıktan bir bölüm okumanı tavsiye ederim.

Okumak yerine hayata atılmak daha cezbediyor sanayide geniş bir çevrem olduğu için 1-2yıl işleri öğrenip geri kalanında usta olarak devam etmeyi düşünüyorum. Şu anda da babama bir proje arabası aldırıp onu kendim yapıp binmeyi düşünüyorum.
 
Eğer sanayide çalışmak istiyorsan çalışabilirsin. Onun dışında kasiyer falan olabilirsiniz küçük marketlerde. Bende okul okumak yerine çalışmayı tercih ediyorum.
 
Otomotiv mühendisliği okuyup işi daha profesyonel ve mühendislik alanında icra edebilirsin. Sanayide tanıdık vs yoksa ilk birkaç yıl o kadar fazla ezilebilirsin ki psikolojik olarak çok yıpranma ihtimalin var.
 
hocam sanayiye gidin hem sevdiğin işi yaparsın hemde aylık en az 50 bin alırsın 3 sene sonra civarı
 
Otomotiv mühendisliği okuyup işi daha profesyonel ve mühendislik alanında icra edebilirsin. Sanayide tanıdık vs yoksa ilk birkaç yıl o kadar fazla ezilebilirsin ki psikolojik olarak çok yıpranma ihtimalin var.

Çok fazla çevrem var ilk başlarda dayak yememde sorun yok fiziksel olarak babamın(Rus) genetiklerinden dolayı 1.89 84-85kg olduğum için gerçekten zorbalanacağımı düşünmüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı