Çözüldü 4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme MYP ile yatay geçiş yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

calmman

Hectopat
Daha fazla  
Hocam merhaba, ben 4 yıllık istemediğim bir bölümü kazandım. MYP ile yatay geçiş yapacağım. Kayıt yaptırıp derslerin hiçbirine gitmesem kalma durumum olur mu, bu bana engel teşkil eder mi? Ayrıca 4 yıllık bir bölümden 2 yıllık bir bölüme MYP ile yatay geçiş yapılabilir mi?
Şu an yapamazsın dediğim gibi. Ocağa kadar beklemelisin. Yatay geçiş sonrasında eğer yatay geçiş yaptığın okul farklı il/ilçedeyse yeniden KYK başvurusu yapabiliyorsun bir sefere mahsus olmak üzere, onaylanırsa KYK yurdunda yeni geçtiğin üniversitendeki eğitim süresince kalmaya devam edebiliyorsun o şekilde. Eğer aynı il/ilçe içerisinde yatay geçiş yaparsan halihazırda barındığın yurtta kalmaya devam edebilirsin.

Çözüm
Kayıt yaptırıp derslere gitmezsen sınıf geçmiş sayılmazsın ama bu MYP ile yatay geçiş yapmana engel değil. MYP ile yatay geçişte sınıfta kalmama koşulu aranmıyor. Sadece daha önce MYP ile yatay geçiş yapmamış olman gerekli. 4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme yatay geçiş yapabilirsin koşulları sağladığın sürece, bunda da bir engel yok.
Hocam merhaba, ben 4 yıllık istemediğim bir bölümü kazandım. MYP ile yatay geçiş yapacağım. Kayıt yaptırıp derslerin hiçbirine gitmesem kalma durumum olur mu, bu bana engel teşkil eder mi? Ayrıca 4 yıllık bir bölümden 2 yıllık bir bölüme MYP ile yatay geçiş yapılabilir mi?

4 yıllıktan 2 yıllığa puanın yüksekse geçebilirsin.

Son düzenleme:
Kayıt yaptırıp derslere gitmezsen sınıf geçmiş sayılmazsın ama bu MYP ile yatay geçiş yapmana engel değil. MYP ile yatay geçişte sınıfta kalmama koşulu aranmıyor. Sadece daha önce MYP ile yatay geçiş yapmamış olman gerekli. 4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme yatay geçiş yapabilirsin koşulları sağladığın sürece, bunda da bir engel yok.

Son düzenleme:
Çözüm

Peki hazırlık isteyip 1 yıl İngilizce hazırlık okuduktan sonra MYP ile geçiş yapabilir miyim?
Bölümümü gerçekten istemiyorum ve 1 sene de kaybetmek istemem en azından hazırlık ile değerlendirmek istiyorum

Evet, en az 1 dönem okumuş olmak gerek sadece. Hazırlıktan sonra da geçebilirsin MYP ile. AGNO ile geçemezsin ama.

Hocam peki güz dönemi sonunda yani bahar dönemi başında başvuru yapabiliyor muyum ayrıyeten bazı üniversiteler o dönemki ders notlarının transkriptini istiyor sizce bu sorun çıkarır mı çünkü ben derse 1 kere gidip bir daha gitmeyeceğim haliyle notum olmayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı