4 Yıllık Monster deneyimim

gaptansamil

Hectopat
Öncelikle merhaba arkadaşlar. 10 yaşımdan beri yoğun şekilde tecrübe ettiğim masaüstü deneyimimden sonra (23) sizlerle dizüstü deneyimlerimi paylaşmak istedim. Birincisi canımı sıkan birkaç şey var. Evet dolar kuru yüksek bir ülkedeyiz ve bu durum bizi ucuza sevkediyor. Birincisi teknoloji üretmedikten sonra her zaman pahalı alacağız. Onu geçtim arkadaşlar lütfen her yerli ve milliyim diyene inanmayın. Yaşı küçük ya da donanım konusunda tecrübesiz kardeşlerime sesleniyorum. Monster ucuz evet. Gerçi şu an birçok köklü markanın fiyatına yaklaşmış durumda. Arkadaşlar bilgisayardan çok teknik servisi desteğini ve yazılım desteğini önemseyin. Monster hiçbir şekilde bir destek vermiyor. Müşteri temsilcilerinin yaptığı şeyi ben de yaparım size... Emin olun destek bu değil. Asıl destek aydan aya yayınladıkları BIOS'la sizin sorunlarınızı çözmek olmalıdır. Ama Monster bunu yapamaz çünkü tongfang ve clevo adlı şirketlerin artık kasalarını sipariş edip size satıyorlar. Amatör ve dizüstü konusunda tecrübesiz olduğum için ben de bu tuzağa düştüm.
Monster aldıktan sonra başınıza gelecekler.
###Tüm kasalarında kronik menteşe sorunu vardır. Bende yok diyen de yavaş çekimde kapatıp açıyordur paneli.
1- Ilk birkaç gün her şey güzel gidecek.
2- Iki hafta içerisinde ilk donanım hatasıyla karşılaşacaksınız. ( Klavye, hoparlör, fan senkronizasyonu vs. )
3- Monster kontrol merkezi donanımla uyumlu çalışmaz hiçbir zaman.
4- Yükseltme yapmak isterseniz kasayı her açtığınızda istemsiz olarak kasa vida yataklarını koparırsınız.
5- Kasa aşırı kalitesizdir ve hava akışı tozlanma kaynaklı birçok bileşene zarar verir.
6- Sanıldığı gibi Monster performanslı değildir. Çünkü satıcı firma doğrudan BIOS'a müdahale edemez.
7- Göz boyamak için yaptıkları sysmark testlerine bakarsanız sadece belirli kasalarda yaptıklarını görürsünüz.
Mesela aynı bileşenlere sahip bir kasanın sysmark testi varken aynı bileşenlere sahip diğer kasanımo performansı vereceğinin garantisi yoktur.
8- Size ilk başta mükemmel muamele yaparlar ama sorunlar çoğaldıkça artık kötü müşteri konumuna düşersiniz.
9- Pazarlamanın iyi olması ürünü kaliteli yapmaz arkadaşlar.
3 ayrı kasasını kullandım bu süreçte
Birinci kasayı ellerinde malzeme olmadığı için üstüne para alıp değiştirdiler. Üçüncüye geçişim de aynen bu şekilde oldu .
Tüm yazdığım maddeler geçerlidir.

Son düzenleme:
Elektronikte sonuna kadar gayri milliyim. Nalet gelsin yerli firmalardan. Yerin dibine batsın. Kazara çok zengin olsam elektronik sektörüne de el atarım, en iyisini yapmak isterim, hayvan gibi pahalı olsun umrumda değil, kalite asla ucuz değildir!

Yemin ederim aynı şeyi düşünüyorum . Elime birkaç milyar dolar geçse pazarı dizayn ederim resmen.

Yaklaşık bir yıldır Monster notebook kullanıyorum ama hiçbir sorunla karşılaşmadım belki çok dikkatli kullandığından ötürü bilemiyorum.

Yemin ederim aynı şeyi düşünüyorum . Elime birkaç milyar dolar geçse pazarı dizayn ederim resmen.

Çevre biriminden dahili bileşenine en baba malzemeler neyse o. İletken olarak bakır mı kullanıyo en babası? Benimki altın olacak! Planlı eskitme falan mümkün değil yapmam, 15 yıl garanti her parça.

Öncelikle deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben de 1 yıllık Monster kullanıcısıyım. Birkaç mavi ekran hatası haricinde bir sıkıntı yaşamadım. İleride yaşarsam bu konuya mutlaka ekleyeceğim. Kasa kalitesizliği, tozlanması konularına katılıyorum. turbo fan aşırı ses yapıyor ve bu beni rahatsız ediyor. Yazılım konusunda eksiklikle ilgili yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Son olarak yükseltme yapmak için kasayı 2 kere açtım ama herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Bu oyun için tasarlanan dizüstüleri bence almayın. Isınıyor cihaz oyun falan oynatmıyor ki.
Ekran küçük, klavye ısınıyor ve terden klavyedeki harfler siliniyor.
Ayrıca fanı temizlemesi riski bir şey. Bilgisayara zarar verebilirsiniz.

Çevre biriminden dahili bileşenine en baba malzemeler neyse o. İletken olarak bakır mı kullanıyo en babası? Benimki altın olacak! Planlı eskitme falan mümkün değil yapmam, 15 yıl garanti her parça.
15 yıl garanti biraz ütopik ama dediğinizde haklısınız. Öncelikle parçaya ve servise hakim olmak gerek.
Normalde dizüstü sektörü yenilendiğinden beri her parça 100c temelli üretilir. Şimdiye dek sıcaklık sorunu performansımı düşürmedi.

15 yıl garanti biraz ütopik ama dediğinizde haklısınız. Öncelikle parçaya ve servise hakim olmak gerek.

Seasonic PSU'larına 10 yıl garanti veriyo ki en riskli parça, her gün voltaja maruz kalıyo. Artırıyorum 20 yıl garanti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…