4 Yıllık Monster deneyimim

Tecrübelerini bizimle paylaşmanız çok hoş ben laptop almayı düşünmüyorum.
Ama alacaklar için çok faydalı.

Teknoloji şans işi derler. Size tavsiyem çok daha fazla gerekmedikçe sökmemeniz .

Çevre biriminden dahili bileşenine en baba malzemeler neyse o. İletken olarak bakır mı kullanıyo en babası? Benimki altın olacak! Planlı eskitme falan mümkün değil yapmam, 15 yıl garanti her parça.
Hocam o işe girerseniz para kazanma hırsıyla yüksek ihtimal yaparsınız. 15 yıl garantide çok fazla. Fiyatlar aşırı artar bunu yaparsanız da batarsınız.
Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir.

Monster alalı 1.5 yıl oldu. 1. yılın sonunda ekran kartının sigortasıyla ilgili bir problem yaşadım ancak ücretsiz ve hızlı bir şekilde tamir(değiştirilip?) edilip geri verildi. Şimdilik bir sıkıntı yaşamıyorum. Sıcaklık sorunu her gaming laptopta ortak olan bir nokta.

Ben de kullandım 3 ayrı model. 2016'da aldım 15.6 ABRA A5 V5.2.1, 2016 sonunda A7 V6.4. ve son olarak A7 V12.2. A5 V5.2.1. İlk aldığımda gayet güzeldi 1 ay falan sonrasında DVD-RW'si ilginç bir şekilde bozuldu. Onarıldı geldi sonrasında Call Of Duty Advanced Warfare oynarken mavi ekran verdi. BIOS güncellemesi gerekiyormuş bunu söylemediler daha öncesinde. Bununla uğraşmak istemedim ve sattım cihazı. Sonrasında büyük olan bir model almayı planlıyordum A7 V6.4 aldım. Bu model gayet iyiydi. Kasa iz bırakıyordu fakat ben bunu önemsemiyordum fazla. 3. yılı tamamlarken aşırı titiz kullandığım klavyede kullanmadığım tuşlar bozuldu, fanlar ses çıkarmaya başladı tıkır tıkır dedim teknik servise göndereyim 800 TL fatura çıkardılar Yemin ettim daha almayacağım diye neyse ödedim aldım makineyi. Isınamadım eskisi gibi bu cihazı da bu mayıs ayında sattım. Sonrasında biraz para biriktirip F/P baktım bulamadım Monster gibi yine tercih ettim. A7 V12.2 aldım, CS:GO test edeyim dedim cihazın klavye kısmı alev alıyor sanırsınız, aşırı ısınıyor ve rahatsız ediyor. 2. gün kutusuna koydum iade ettim, aldılar. Kasaları çok inceltmişler ve ısı çok çabuk yayılıyor anlayacağınız. Kısaca Monster sizi çok uzun süre götürmüyor ve arkadaşların dediği gibi Clevo tarzı firmalarla çalıştığı için MSI ve ASUS kadar uyum ve kalite yok. 2 bilemedin 3. sene kesin ciddi arızaları oluyor. Üniversitem bitti geçen sene fakat dizüstü kompakt olduğu için tercih etmiştim sonrasında masaüstüne döndüm, mutluyum. Monster sanırım artık tercih etmeyebilirim çünkü fiyat skalası eskisi gibi değil.

Ne olmuş yani 15 yıl garantili bileşen üretemediysek? Hayallerimizi de satmadık ya! Hayal kuruyoruz hocam, misal 10 milyar dolarım var, 100 milyon dolar bütçe ayırıp ufak çaplı başlarım, çok fazla Ar-Ge gerektirmeyen çevre birimleriyle.

SRCN90 Mechanical Keyboard - 0.0000001 MS tepki süresi ve 1 milyon milyar tuş basım ömrü, İnanmayan test etsin.

Evet, burada size katılabilirim.
Her şey hayalle başlar.
Hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle.

Yaklaşık 1 haftadır Monster Abra A7 v12.2 kullanıyorum. Şu an için doğal olarak bir sorunla karşılaşmadım. Fakat ısınma konusunda arkadaşın dediği çok anormal geldi. Dün RDR 2 oynarken arkada core temp açık bıraktım ve oyundan çıkınca işlemcinin max 90 dereceye kadar ulaştığını gördüm. Ama elimde aşırı derecede bir sıcaklık da hiç hissetmedim.

Bende de Casper Nirvana C900 var biraz araştırdım bu modeli Clevo'dan alınmış. İnternette bilgisayarla ilgili ne sorun yazsam Monster Abra modeli karşıma çıkıyordu. Biraz araştırdım içindeki donanımın yerleşimine kadar neredeyse Abra ile birebir aynı tasarıma sahipti. Arkadaşın dediklerine katılıyorum.
- Control Center isimli uygulama hiçbir işe yaramıyordu, sadece kalvye ledlerinin parlaklığını hafızasında tutuyordu, sildim bende.
- Bilgisayarın iki yıl içerisinde iki menteşesi de kırıldı. Yaptırdım ve yaptım şu an kutudan çıktığı zamanından daha sağlam.
- Pili çok kısa süre içerisinde öldü. Şu an %30-40 seviyelerinde uyarı vermeden kapanıyor, aniden yüklenirsem yüzde fark etmeksizin kapanıyor.
Şimdi Casper almak pişmanlıktır diyebilirim fakat elimde bir de F300 modeli var, C900'e göre gerçekten çok daha sağlam.
Fakat şunu çok net söyleyebilirim Clevo'dan alınmış ve kendi markası basılmış bir bilgisayarı almak cidden pişmanlıktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…