4 Yıllık Monster deneyimim

@WYREX yakın arkadaşım Monster A5 ben ise Excalibur G770 aldık sene başında. İki markanın da olumlu ve olumsuz birçok yorumu mevcut ve ikimiz de şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Teknoloji biraz da şans işi diyebiliriz. 2012'den beri kullandığım diğer bir Casper dizüstü bilgisayarım hala çalışıyor, fakat forumlarda Casper yazısını gören nefret kusuyor ve yaşadıkları veya ordan burdan gördükleri yazılarla neredeyse küfür ediyorlar. Yine aynı şekilde Monster'ın ilk serilerini hala kullananlar olduğu gibi 1-2 senenin sonunda anakart arızası yaşayanlar var.

Dikkatli bir kullanıcıysanız ve nerede ne yaptığınızı bilip zamanında bakımlarını yaparsanız sorunsuz uzun yıllar kullanma ihtimaliniz var. Yukarıda da bahsedildiği gibi en kaliteli sanılan markanın dahi şikayetleri mevcut fakat kullanıcı kitlesi ve satış rakamları nedeniyle fazla göze batmıyor.

Bu ucuz iki markanın şikayet sayısının fazla olmasının nedeni fiyatının cazip olması ve çok fazla satın alınmasından kaynaklanıyor. Bir de hitap ettikleri kullanıcı bilgisayar konusunda yeterli bilgiye sahip değilse suç markanın üzerinde kalıyor. Freedos bilgisayar satın alıp kontrol merkezini kuramıyor, bilgisayar yetersiz performans veriyor diye marka karalanıyor. Birebir aynı özelliklerde bir MSI ile Monster arasında ciddi bir fiyat farkı olunca bu markaları tercih etmek zorunda kalıyoruz. Marka bazlı değilde model bazlı araştırma yapmanızı öneririm. Her markanın farklı türde ve farklı işler için tasarlanmış cihazları vardır. Bir modelinde olan sorun diğer modelinde olmayabilir.

Kasa kalitesizliğini hala anlamış değilim. Hangi yönden kalitesiz ? Çok esniyor ( Bastığınız yerde çöküyor ) gibi birşey mi mevcut ? Yoksa plastiğin dokusu mu hoş değil ? Isınma konusunu anlayabiliyorum. Çünkü bir yandan 10.nesil I7 gibi güçlü işlemciler kullanırlarken bir yandan ise bunu mobilize etmek kolay bir iş değil. Kasaları ince tuttukları için de ısı hemen anakartın bağlı olduğu kasaya oradan ise klavyeye ilerliyor.

Hayir esneme gibi birşey yok. Normal kullanımda hissedilmiyor. Sadece eline alınca yere düşer ise paramparça olur hissi veriyor. Isı konusunda da benim elimdekinin eski bir model olması ve yılın başından beri temizlik yapılmamasından dolayı fazla ısınıyor. Altına düzgün bir fan alırsanız ve temizliğini yaptırırsanız sıkıntı olmaz. Ayrıca harici klavye ile kullanacaksanız ısınması fark etmez. Hissetmezsiniz. Kendi klavyesi ile de temziliği yapıldığı sürece sıkıntı olmaz. Monster 6 ay da bir garanti bitmiş de olsa ücretsiz temizlik yapıyor eğer kendin yapmak istemezsen.

Işık sızması kendiliğinden geçmişti bende ve 2-3 ölü piksel var ama çok küçük yani ben sorun etmiyorum.

Bahsettiğin donanım kontrolü yapan yazılım ve menteşe kırılması Monster Notebook alan arkadaşımın da başına gelmişti. Demek ki malzemeden çalınca kronik sorunlar baş göstermeye başlıyor.

Bahsettiğin donanım kontrolü yapan yazılım ve menteşe kırılması Monster Notebook alan arkadaşımın da başına gelmişti. Demek ki malzemeden çalınca kronik sorunlar baş göstermeye başlıyor.
Üretim bandının ardından kontrol edilmiyorlar mı acaba ? Kalite kontrol sınıfı yok mu ? Nasıl bu kadar hatalı ekran çıkabiliyor ?

Ben bu markaya nedense güvenemiyorum. Sizinde dediğiniz gibi menteşe ve ölü piksel sorunu şikayet sayısı aldı başını gidiyor. Bana göre laptoplarda MSI, ASUS, Acer, HP ve Dell'den şaşılmamalı. Teknolojinin şans işi olduğunu biliyorum fakat bu kadar menteşe ve ekran şikayeti şanstan çok umursamamazlık gibi geliyor.

Neredeyse 5 yıl aynı Monster laptopu kullandım, hâlâ hiçbir sıkıntısı yok. Hiç sorun yaşamadım mı? Yaşadım. Ekranla ilgili bir sıkıntı vardı, ekranı değiştirdiler. Ondan sonra ise hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…