4 yıllıktan 2 yıllığa geçiş mantıklı mıdır?

Hydrawarrior

Decapat
Katılım
10 Haziran 2022
Mesajlar
238
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
(Başlık biraz değişmiş normalde 4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme geçmek mantıklı mı ve 23 yaşında yeniden üniversiteye hazırlanmak )

İyi günler herkese başlıktan da gördüğünüz gibi kafamda dönen iç sıkıntımı buraya dökmek istiyorum ve biraz da akıl almak istiyorum.

Hikayenin başlangıcı şöyle her lise genci gibi bende YKS'ye hazırlandığım dönem iyi bir okul ve bölüm istiyordum. YKS'ye girdiğim zaman pandemi vardı ve Full evde ders çalışıyordum. İlk girdiğim sene çok kötü bir sonuç yapıp mezuna kalmaya karar verdim. O sene ailem beni dershaneye yazdırdı ve gittiğim dershanede uyum sıkıntısı yaşayıp buradan ayrılmak istediğimi söylemiştim ve kabul etmemişlerdi. Bende bu durumda alan değişikliği yapıp o alandaki olan dershaneye gitmiştim 6 ay boyunca. İlk gittiğim dershaneye göre bir tık iyi olsa da orada da aynı sıkıntı devam ediyordu. Neyse diğer sene girdiğimde kendimce kötü ama geçen seneye göre iyi bir sonuç çıkarmıştım. Tekrar mezuna kalmamak için şu anda okuduğum bölümü seçmiş oldum.

Bölüm şehir dışında ve ortalama bir üniversite. İlk sene çevreyi tanımak için isteğe bağlı hazırlığa yazıldım ve bilerekten bölüme geçme sınavına geçmedim. Ekstra dilim olduğundan derslere pek gitmiyordum ve çevremdekilerle biraz atışmamız olmuştu. Her şey burada yaşanmaya başlandı. Okuyacağım bölüm hakkında bilgim yoktu ve gelecekte ne yapabilirim emin değildim. Hayatı öylesine yaşıyordum diyebilirim. O dönem bir arkadaş tekrardan YKS'ye gireceğim demişti ve bu gazla bende sınava girerim demiştim ama sonradan yapmaktan vazgeçmiştim. Sonraki sene şubat tatilinde depremden dolayı uzaktan eğitime geçilmişti. Ve o dönem derslere çok girmiyordum ve boş kaldığım dönem iş bakıyordum. 2 ay kadar bulamamıştım. Yazın evimden uzak ama kazancı iyi bir iş bulmuştum. Okul açılana kadar çalışıp sonra çıkmıştım. Bölüme geçtiğim zaman derslerin ve ortamın bana göre olmadığını görmeye başlamıştım ve o ay tekrardan YKS'ye tekrardan hazırlanma kararı vermiştim ve memleketime gittiğimde bu konuyu ailemle konuşmuştum. İlk başta bana kızıp bölümden vazgeçmemi istemediklerini söylemişlerdi ve biraz haklı olduklarınıda düşünüyordum ama konuyu daha derin ve sakince anlatınca beni desteklemeye başlamışlardı ve konuşmanın ardından sınava hazırlanmaya başlamıştım. Özel sebeplerden ve okul sınavlarımdan dolayı bir süre kitap açamamıştım ama şubat ayında çalışmaya başlamıştım ve tatilin çoğunu okuduğum yerde tek başıma yaşarak geçmişti. İlk sene evde çıkmıştım ondan okuduğum yerde kalabiliyordum.

Bu ara hala düşünüyordum gerçekten değer mi diye tekrardan. Çünkü kendimce geliştirdiğim sadece bir İngilizcem vardı ama oda nafile idi. Bölüme başladığım zaman Almanca kursuna yazılmıştım. Oradan keyif alıyordum çünkü tek değişik etkinliğim oydu. Küçük şehirde okuyorum.

Neyse kısaca şöyle özetleyeyim bu sene YKS'ye para yatırdım ve ilk başta komple girme düşüncem vardı belli bir zaman sonra bu da değişti. Ama elimdeki şansı değerlendirmek istiyorum. Yaş 21 4 senelik bölümden 2 senelik bölüme geçmek mantıklı mı ve bu 2 senede hem mesleki eğitim alıp hem kendimi geliştirip hem bir yerde çalışıp para biriktirip hem de yeniden YKS'ye hazırlanma mantıklı olur mu? (bunu aileme söylemek istemiyorum şu an için ve okuduğum okulda bölüm değişikliği yapmayı düşünüyorum.) Bölümüm uluslararası ticarettir. Ve 2 sorum daha var 2 senelik bölüme geçince asker tecil süresi azalır mı?
 
Son düzenleme:
Okuduğum okul kocatepe üniversitesi ve okumak istediğim bölüm aşçılık aynı okulda.
Hocam uluslararası ticaret olarak o okulun imkanlarını tam bilmiyorum ama mezunların çalışma şartları iyiyse bitirmenizi tavsiye ederim.

Aşçılık ise annemin kuzeni aşçı. Bit Boğaz restoranında çalışıyor. Gerçekten iyi kazanıyor. Eğer iyi bir yerde iş bulabilirseniz iyi para getirir.
 
Hocam uluslararası ticaret olarak o okulun imkanlarını tam bilmiyorum ama mezunların çalışma şartları iyiyse bitirmenizi tavsiye ederim.

Aşçılık ise annemin kuzeni aşçı. Bit boğaz restoranında çalışıyor. Gerçekten iyi kazanıyor. Eğer iyi bir yerde iş bulabilirseniz iyi para getirir.

Bölüm hocaları bölümü avuta avuta bitiremiyorlar ama ben bu konuda pek emin değilim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı