40.000 TL monitör dahil RTX 4070 Ti sistem önerisi

• Konuyu başlatan asdo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 793

asdo

Hectopat
Yer
Bursa
Bütçem 40000 TL, monitör dahil olmalı ve zaten 30'dan 40 bine yükselttiğim bütçeyi daha da yükseltemem, maksimum bütçe bu. Ben bir tane topladım kafamda:
Ekran kartı: Zotac 4070 Ti.
İşlemci: Intel i5 13400F.
Anakart: MSI B660M-P
PSU: High Power 750W 80+ Gold.
Kasa: Dark maxima v20.
Ram: Kingston Fury Beast 16(8x2) GB DDR4 3600MHz.
SSD: Kioxia Exceria 1TB.
Bu şekilde 34 bin civarı tutuyor, sıvı soğutma gerekir mi bilmiyorum. Sizlere danışmak istedim bu konu hakkında, yazarsanız sevinirim.
Monitör konusunu şimdilik kaliteli bir 1080p almayı düşünüyorum. 2K al diyebilirsiniz, ben de isterdim ama bütçe yetmiyor diye düşünüyorum, ileride değiştirebilirim. Monitör olarak da Lenovo G24-20 düşünüyorum.
Bu sistemde uyumsuz olan parçalar varsa veya daha iyi önerileriniz varsa bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 7600X'e bakmanızı öneririm.
Hocam AM5 soket anakart ve DDR5 ram olunca fiyat çok artıyor. Sıvı soğutma da gerektiği için bütçeyi aşmam gerekiyor.

Bütçem 40000 TL, monitör dahil olmalı ve zaten 30'dan 40 bine yükselttiğim bütçeyi daha da yükseltemem, maksimum bütçe bu. Ben bir tane topladım kafamda:
Ekran kartı: Zotac 4070 Ti.
İşlemci: Intel i5 13400F.
Anakart: MSI B660M-P
PSU: High Power 750W 80+ Gold.
Kasa: Dark maxima v20.
Ram: Kingston Fury Beast 16(8x2) GB DDR4 3600MHz.
SSD: Kioxia Exceria 1TB.
Bu şekilde 34 bin civarı tutuyor, sıvı soğutma gerekir mi bilmiyorum. Sizlere danışmak istedim bu konu hakkında, yazarsanız sevinirim.
Monitör konusunu şimdilik kaliteli bir 1080p almayı düşünüyorum. 2K al diyebilirsiniz, ben de isterdim ama bütçe yetmiyor diye düşünüyorum, ileride değiştirebilirim. Monitör olarak da Lenovo G24-20 düşünüyorum.
Bu sistemde uyumsuz olan parçalar varsa veya daha iyi önerileriniz varsa bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Monitorün coil whine sorunlu olduğunu gördüm forumda, bunun üzerine Gigabyte G24F-2 modeline karar verdim. Soğutma konusunda mesajlarınızı bekliyorum hâlâ. Varsa daha iyi sistemler önerilerinize açığım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı