40.000 TL sistem önerisi

kaan6789

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar almaya karar verdim sizdende öneri istiyorum. Şimdi kesinlikle Intel işlemci ve NVIDIA ekran kartı olsun sadece kasa 40000TL olabilir.

Sistem ne için kullanılacaktı?
Ekran kartı veya işlemci ağırlığını hangisine vermemiz gerektiğini bilmek için soruyorum.

Intel işlemcili bir sistem toplamayı düşünüyorsanız, intel çok yakın bir zaman içerisinde yeni sokete geçiş yapacak. Bekleme imkanınız varsa eğer, daha güncel soketli ve daha önü açık bir sisteminiz olabilir.
Güncel soketten ayrı, son zamanlarda İntel'in çıkardığı yeni amiral gemisi işlemcilerinde voltaj ayarlarından dolayı sistemde çökmeler meydana geliyor. Intel bunun için yeni bir BIOS yayınladı ve bu BIOS'ta Intel, işlemcilerinde ki performansını bir tık azaltmış bulunmakta. Şu videoyu izleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hala Intel işlemcili bir sistem istemekle kararlıysanız, sizin için yeni bir sistem önerisi yapabilirim.

Sistem ne için kullanılacaktı?
Ekran kartı veya işlemci ağırlığını hangisine vermemiz gerektiğini bilmek için soruyorum.

Intel işlemcili bir sistem toplamayı düşünüyorsanız, Intel çok yakın bir zaman içerisinde yeni sokete geçiş yapacak. Bekleme imkanınız varsa eğer, daha güncel soketli ve daha önü açık bir sisteminiz olabilir.
Güncel soketten ayrı, son zamanlarda Intel'in çıkardığı yeni amiral gemisi işlemcilerinde voltaj ayarlarından dolayı sistemde çökmeler meydana geliyor. Intel bunun için yeni bir BIOS yayınladı ve bu BIOS'ta Intel, işlemcilerinde ki performansını bir tık azaltmış bulunmakta. Şu videoyu izleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hala Intel işlemcili bir sistem istemekle kararlıysanız, sizin için yeni bir sistem önerisi yapabilirim.

Sistemi Valorant gibi çok yüksek sistem gücü istemeyen bilgisayarda oynayacağım, Intel'in yeni sogete geçmesi yaklaşık ne kadar sürer fikrin var mı? Son olarak Intel almaktan vazgeçmedim ve bekleyebilirim sorun olmaz.

Sistemi Valorant gibi çok yüksek sistem gücü istemeyen bilgisayarda oynayacağım, Intel'in yeni sogete geçmesi yaklaşık ne kadar sürer fikrin var mı? Son olarak Intel almaktan vazgeçmedim ve bekleyebilirim sorun olmaz.
Bir kaç haber sitelerinde 2024 yılı içerisinde piyasa sürüleceği söyleniyordu.
Şu sıralar Intel hisselerinin satıldığı ile haberler ile karşılaşıyorum. Muhtemelen bu yüzden biraz gecikti. Eğer sistemin acelesi yoksa beklemenizi öneririm açıkcası. Bu kadar bütçeye çıkmışken, ileride yükseltme yapmak istediğinizde bir daha anakart ve işlemci değişimi ile uğraşmazdınız.

Valorant tarzı oyunları oynayacaksanız 40.000₺ bütçede sadece kasa için biraz fazla olabilir.
Bu bütçede 2K çözünürlükte ki AAA oyunları, DLSS veya FSR yardımı ile, oynamaya yetecek gücü olan bir sistem toplanılabilir.
Valorant tarzı oyunlar için 20-25k 1080p yüksek grafiklerde oynamak için fazla fazla yeter.

Şimdi, nasıl bir sistem istiyorsunuz ve beklemeyi düşünüyor musunuz?

Birkaç haber sitelerinde 2024 yılı içerisinde piyasa sürüleceği söyleniyordu.
Şu sıralar Intel hisselerinin satıldığı ile haberler ile karşılaşıyorum. Muhtemelen bu yüzden biraz gecikti. Eğer sistemin acelesi yoksa beklemenizi öneririm açıkçası. Bu kadar bütçeye çıkmışken, ileride yükseltme yapmak istediğinizde bir daha anakart ve işlemci değişimi ile uğraşmazdınız.

Valorant tarzı oyunları oynayacaksanız 40.000₺ bütçede sadece kasa için biraz fazla olabilir.
Bu bütçede 2K çözünürlükte ki AAA oyunları, DLSS veya FSR yardımı ile, oynamaya yetecek gücü olan bir sistem toplanılabilir.
Valorant tarzı oyunlar için 20-25k 1080p yüksek grafiklerde oynamak için fazla fazla yeter.

Şimdi, nasıl bir sistem istiyorsunuz ve beklemeyi düşünüyor musunuz?

40k kasa istememin sebebi hep güçlü olsun hem de beni uzun yıllar götürsün o yüzden istedim. Beklemekten yana sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı