40.000 TL sistem önerisi

Eğer ki yeni soketin çıkmasını bekleyemem derseniz aşağıda bir sistem topladım, buna bakabilirsiniz:

Anakart:
(4570₺)

İşlemci:
(5900₺)

2.Alternatif:
(3600₺)

Ram:
(2170₺)

Ekran kartı:
(21.300₺)

Depolama:
(2130₺)

Kasa:
(2250₺)

Güç kaynağı:
(2200₺)

İşlemci Soğutucu:
(1960₺)

Bu şekilde kasanın toplam fiyatı 42.480₺ oluyor. Bütçeyi 2500₺ daha esnetebilme şansınız varsa eğer, işlemcide ki 2.alternatifi katmadan alın. 13400F daha performanslıdır 12400F'e göre. Hem ön bellek, hemde çekirdeği daha fazla olan bir model. Valorant, LoL tarzı işlemci ağırlığı olan oyunlarda bunun önemi daha çok artıyor.

Anakartı bilerek B760 çipsetli seçtim. İleride işlemci yükseltmesi yaptığınızda, 14.nesile geçemek isterseniz, anakart değiştirmeden direkt işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz. Seçilen anakart modeli, 12, 13 ve 14. Nesil Intel işlemcileri destekliyor.
(Her B760 çipsetli anakart, 14. Nesil desteklemez bilginiz olsun.)

İşlemci soğutucusu olarakta seçtiğimiz model şimdilik fazlasıyla yeterli olur sizin için. Sıvı soğutmaya hiç bulaşmayın derim.

Son olarak, sistemde seçilen parçalar 1080p çözünürlükte oynanılabilmesi için seçim yaptım.
Bu bütçede AMD ekran kartı seçilirse 2k çözünürlükte oynayabilme imkanınız mevcut bilginiz olsun.
Bu haliyle ile de oynanılabilir 2k çözünürlükte fakat ekran kartı 12GB olduğundan dolayı ilerleyen zamanlarda artık yeterli olmayacaktır. DLSS ile devam edilebilir bir süre ancak bir yere kadar tabii.

Sistemle ilgili aklınıza takılan herhangi bir soru olursa sorabilirsiniz.

Anakart ve SSD kötü değil mi üstüne stok işlemci soğutucu.
Anakart OC yapılmayacaksa sorun değil. İşlemci soğutucusu olarak artan parayla Burst Assassin alınabilir.

@kaan6789
Hocam unutmadan ekleyeyim, 12400F ve Rtx 4070, 1080p'de biraz darboğaz yapar. 13400F ile de az olur ama çok fazla sorun olacağını sanmıyorum. YouTube'dan bu sistemin oyun test videolarını izleyin isterseniz. Orada ki ekran kartı kullanımlarına bir göz atın.
En kötü grafikleri artırıp arada ki açığı kapatırsınız.

Son düzenleme:
Eğer ki yeni soketin çıkmasını bekleyemem derseniz aşağıda bir sistem topladım, buna bakabilirsiniz:

Anakart:
(4570₺)

İşlemci:
(5900₺)

2.Alternatif:
(3600₺)

RAM:
(2170₺)

Ekran kartı:
(21.300₺)

Depolama:
(2130₺)

Kasa:
(2250₺)

Güç kaynağı:
(2200₺)

İşlemci Soğutucu:
(1960₺)

Bu şekilde kasanın toplam fiyatı 42.480₺ oluyor. Bütçeyi 2500₺ daha esnetebilme şansınız varsa eğer, işlemcide ki 2.alternatifi katmadan alın. 13400F daha performanslıdır 12400F'e göre. Hem ön bellek, hem de çekirdeği daha fazla olan bir model. Valorant, LoL tarzı işlemci ağırlığı olan oyunlarda bunun önemi daha çok artıyor.

Anakartı bilerek B760 çipsetli seçtim. İleride işlemci yükseltmesi yaptığınızda, 14.nesile geçemek isterseniz, anakart değiştirmeden direkt işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz. Seçilen anakart modeli, 12, 13 ve 14. Nesil Intel işlemcileri destekliyor.
(Her B760 çipsetli anakart, 14. Nesil desteklemez bilginiz olsun.)

İşlemci soğutucusu olarak da seçtiğimiz model şimdilik fazlasıyla yeterli olur sizin için. Sıvı soğutmaya hiç bulaşmayın derim.

Son olarak, sistemde seçilen parçalar 1080p çözünürlükte oynanılabilmesi için seçim yaptım.
Bu bütçede AMD ekran kartı seçilirse 2K çözünürlükte oynayabilme imkanınız mevcut bilginiz olsun.
Bu haliyle ile de oynanılabilir 2K çözünürlükte fakat ekran kartı 12 GB olduğundan dolayı ilerleyen zamanlarda artık yeterli olmayacaktır. DLSS ile devam edilebilir bir süre ancak bir yere kadar tabii.

Sistemle ilgili aklınıza takılan herhangi bir soru olursa sorabilirsiniz.

Tamamdır sistem çok güzel. Peki yeni sogete geçmesi kaç ay sürer bilginiz var mı?

Tamamdır sistem çok güzel. Peki yeni sogete geçmesi kaç ay sürer bilginiz var mı?
Dediğim gibi net bir tarih yoktur. Bir çok haber sitesinde 2024 yılı içerisinde çıkması planlanıyordu. Sene bitmek üzere artık ama daha ne zaman çıkar bilmiyorum.
Gecikmesinin nedeni benim tahminim, 13 ve 14. Nesil Intel işlemcilerde oluşan voltaj bozukluğunu gidermeye çalıştıklarından dolayı gecikti bence. Bir anda çıktı bu sorun ve 2-3 ay olmuştur da.
Sistemim aciliyeti varsa AM5 soket işlemci serisinden bir sistem toplayın derim. Bu soketin çıkması daha 1 yıl bile olmadı. 2-3 sene boyunca yeni modeller çıkmaya devam edecektir bu sokete.
Ha ille de Intel olacaksa bekleyin derim açıkçası. 40.000₺ bütçedeyken yeni nesil bir sistem alınması daha mantıklı bence.
Yukarıda topladığım sistemi alırsanız yine 14.nesile kadar yolu var, çok eski bir sistem satın alacakmışsınız gibi anlaşılmasın. Demek istediğim, işlemci yükseltmesi yaparken bir daha anakart değişimiyle uğraşmazdınız.
Siz bilirsiniz yine de hocam. Hayırlı olsun şimdiden.

Hocam merhaba yeniden, bir teknoloji kanalında şöyle bir video ile karşılaştım buna bir göz atın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda 4 adet, Intel'in yeni soketi ile gelecek olan işlemci modellerinde ki en tepe işlemcisi olan Ultra 9 285K işlemcisi, LGA1700'ün en tepe işlemcilerinden olan 14900K ile oyun performansı anlamında neredeyse hiç bir fark olmadığı söyleniyor. Veriler Intel resmi sayfasından alıntılanmış.

Bu videoda, Intel yeni işlemcilerinde oyun performansını artırmak yerine Render performansını artırmayı hedefliyor. AMD'nin x3d işlemciler ile yaptığı gibi Intel'de oyun için bir model çıkarmazsa, oyuncular adına pekte tercih edilecek bir seri gibi durmuyor bence.

Video da ki 4 modelde, en düşük modelli işlemcinin 295$'dan satışa sunulacağı yazıyor. Ülkemizde ki satış fiyatı %30-50'ye yakın daha fazla olur diye tahmin ediyorum yabancı ülkelerde ki satış fiyatlarına göre.

Demem o ki, eğer daha düşük fiyatlı bir işlemci modeli çıkarmazlarsa 40.000₺ bütçe de yeni soketli sistem toplamak istenirse, diğer ana parçalardan biraz kısılması gerektiğini gösteriyor durum.

Siz bilgisayarınızın genel kullanım amacı anladığım kadarıyla oyun için olacak galiba.
Benim önerim, bilgisayarı satın almaya karar vermeden önce, Intel'in yeni işlemcileri piyasa sürülsün, çıkacak modellerin satış fiyatına bakın, verdiği performanslarına bakın ve daha sonra bilgisayarı satın almaya karar verin.

Yılbaşından sonra zam gelirse eğer, şimdi alabildiğinizi, yılbaşından sonra artan fiyat nedeniyle de alamayabilirsiniz.

Bekleyin demem de ki amaç, eğer bu topladığımız sistemi, yeni soket ile de aynı ayarda bir şey toplanabilirse onu almak daha mantıklı olur.
Siz bilirsiniz yine de.

Son düzenleme:
Dediğim gibi net bir tarih yoktur. Birçok haber sitesinde 2024 yılı içerisinde çıkması planlanıyordu. Sene bitmek üzere artık ama daha ne zaman çıkar bilmiyorum.
Gecikmesinin nedeni benim tahminim, 13 ve 14. Nesil Intel işlemcilerde oluşan voltaj bozukluğunu gidermeye çalıştıklarından dolayı gecikti bence. Bir anda çıktı bu sorun ve 2-3 ay olmuştur da.
Sistemim aciliyeti varsa AM5 soket işlemci serisinden bir sistem toplayın derim. Bu soketin çıkması daha 1 yıl bile olmadı. 2-3 sene boyunca yeni modeller çıkmaya devam edecektir bu sokete.
Ha ille de Intel olacaksa bekleyin derim açıkçası. 40.000₺ bütçedeyken yeni nesil bir sistem alınması daha mantıklı bence.
Yukarıda topladığım sistemi alırsanız yine 14.nesile kadar yolu var, çok eski bir sistem satın alacakmışsınız gibi anlaşılmasın. Demek istediğim, işlemci yükseltmesi yaparken bir daha anakart değişimiyle uğraşmazdınız.
Siz bilirsiniz yine de hocam. Hayırlı olsun şimdiden.

Hocam merhaba yeniden, bir teknoloji kanalında şöyle bir video ile karşılaştım buna bir göz atın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda 4 adet, Intel'in yeni soketi ile gelecek olan işlemci modellerinde ki en tepe işlemcisi olan Ultra 9 285K işlemcisi, LGA1700'ün en tepe işlemcilerinden olan 14900K ile oyun performansı anlamında neredeyse hiçbir fark olmadığı söyleniyor. Veriler Intel resmi sayfasından alıntılanmış.

Bu videoda, Intel yeni işlemcilerinde oyun performansını artırmak yerine Render performansını artırmayı hedefliyor. AMD'nin X3D işlemciler ile yaptığı gibi Intel'de oyun için bir model çıkarmazsa, oyuncular adına pek de tercih edilecek bir seri gibi durmuyor bence.

Video da ki 4 modelde, en düşük modelli işlemcinin 295$'dan satışa sunulacağı yazıyor. Ülkemizde ki satış fiyatı %30-50'ye yakın daha fazla olur diye tahmin ediyorum yabancı ülkelerde ki satış fiyatlarına göre.

Demem o ki, eğer daha düşük fiyatlı bir işlemci modeli çıkarmazlarsa 40.000₺ bütçe de yeni soketli sistem toplamak istenirse, diğer ana parçalardan biraz kısılması gerektiğini gösteriyor durum.

Siz bilgisayarınızın genel kullanım amacı anladığım kadarıyla oyun için olacak galiba.
Benim önerim, bilgisayarı satın almaya karar vermeden önce, Intel'in yeni işlemcileri piyasa sürülsün, çıkacak modellerin satış fiyatına bakın, verdiği performanslarına bakın ve daha sonra bilgisayarı satın almaya karar verin.

Yılbaşından sonra zam gelirse eğer, şimdi alabildiğinizi, yılbaşından sonra artan fiyat nedeniyle de alamayabilirsiniz.

Bekleyin demem de ki amaç, eğer bu topladığımız sistemi, yeni soket ile de aynı ayarda bir şey toplanabilirse onu almak daha mantıklı olur.
Siz bilirsiniz yine de.

Tamamdır çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı