@messinicocugu çok teşekkür ediyorum ilginiz için peki bu şekilde tek tek parçaları alır isem N11'deki veya diğer firmalar iade ürün yollamazlar değil mi sıfır kutusu açılmamış olur genelde keşke özelleştirip dediğiniz şekilde alabileceğimiz yerler olsa AMD tarafı daha yaygın da Intel tarafında 12900'lü özelleştirebileceğimiz sistemler etrafta pek yok teşekkür ediyorum tekrardan.
i9 12900F ile RTX 3070 Ti daha mantıklı geldi sanki tekli çekirdek performansı yüksek fakat yayın da açılırsa Ryzen 9 5900X mü daha iyi olur o mu acaba?
Dediğiniz de mantıklı fakat monitörü aldım dün akşam sistemi de 25'inde falan almayı planlıyorum askere kasım'da yüksek ihtimal gideceğim ya elimde bir miktar TL duruyorken almak istedim sonrasında dolar kasım da genelde patlak veriyor 20-25'li seviyelere gelirse iyice ulaşılmaz olur diye korkuyorum her sene turistler geri döndüğünde kasım ayında bir patlak oluşuyor çünkü döviz kurunda korkum oArctic liquid freezer bende kullanıyorum aşırı memnunum. MSI'ın çöp sıvı soğutucusundan sonra bu forumda öneri üzerine arctic almıştım iyiki almışım.
Ek olarak askere gideceğim demişsiniz, RTX 4000 serisini bekleyebilirseniz çok iyi olur, 4070 performansı için 3090 Ti'dan iyi olacak diyorlar. Tabii bu süre zarfında tayvan'da bir çip krizi patlak vermemesi lazım
mantıklı hocam.Dediğiniz de mantıklı fakat monitörü aldım dün akşam sistemi de 25'inde falan almayı planlıyorum askere kasım'da yüksek ihtimal gideceğim ya elimde bir miktar TL duruyorken almak istedim sonrasında dolar kasım da genelde patlak veriyor 20-25'li seviyelere gelirse iyice ulaşılmaz olur diye korkuyorum her sene turistler geri döndüğünde kasım ayında bir patlak oluşuyor çünkü döviz kurunda korkum o.