40.000 TL'ye kadar 4070 Ti sistem toplama

chnnhc67

Hectopat
4070 Ti ile bir sistem kurmak istiyorum. Hazır sistemlerdemin 40 bin TL'ye görebildim. Bu fiyatında altında toplama şansımız var mı? Görsellik, RGB falan çok mühim değil benim için. Ekran kartını besleyecek işlemci, işimi görecek bir kasa, sıkıntı yaşatmayacak kalitede bir PSU vs. benim için yeterli.

Ekran kartını en ucuza bulduğum yer:

Dün başka bir sitede 19750 TL idi.

39.000 TL, sıvı soğutma istiyorum diyorsanız (onerdigim hava soğutucu gayet yeter Ryzen 5 7600X'e)

Bu sıvı soğutma ile 40.150 TL

Hocam maliyeti kısmak açısından SSD'yi şöyle yapsam pek bir şey fark eder mi? Bildiğim kadarıyla okuma/yazma hızı FPS'i etkilemiyor.

İşlemci olarak 7600 mü 7600X mi önerdiniz anlayamadım. Soğutucu kısmında 7600X yazmışsınız.

Soğutucu karşılaştırma videolarını izledim, hava soğutma 65 derece seviyelerinde sıvı soğutma 8-10 derece kadar fark ediyor. İşlemci sağlığı açısından çok önemli bir durum mu acaba bu?

Hocam maliyeti kısmak açısından SSD'yi şöyle yapsam pek bir şey fark eder mi? Bildiğim kadarıyla okuma/yazma hızı FPS'i etkilemiyor.

İşlemci olarak 7600 mü 7600X mi önerdiniz anlayamadım. Soğutucu kısmında 7600X yazmışsınız.

Soğutucu karşılaştırma videolarını izledim, hava soğutma 65 derece seviyelerinde sıvı soğutma 8-10 derece kadar fark ediyor. İşlemci sağlığı açısından çok önemli bir durum mu acaba bu?

Hocam maliyeti kısmak için Kioxia Exerica G2 alınabilir.

7600X ile 7600 arasında çok fark yok 7600X Eco Mode'a alındığında 7600'a dönüşüyor.

Onerdigim kasanın üstüne 360mm sıvı soğutma takabilirsiniz. Kioxia alırsanız yaklaşık soğutucuya 2.400 lira civarında paranız olacaktır.

Bu sıvı soğutucu tercih edilebilir.

Hocam maliyeti kısmak için Kioxia Exerica G2 alınabilir.

7600X ile 7600 arasında çok fark yok 7600X Eco Mode'a alındığında 7600'a dönüşüyor.

Onerdigim kasanın üstüne 360mm sıvı soğutma takabilirsiniz. Kioxia alırsanız yaklaşık soğutucuya 2.400 lira civarında paranız olacaktır.

Bu sıvı soğutucu tercih edilebilir.
Aynı fiyata hem 750 gb az hem de okuma/yazma hızı daha düşük. Kingston mu çok kalitesiz Kioxia mu çok kaliteli anlamadım :D

Bu soğutucuyla attığınız arasında çok fark var mı?
Farklarını anlayamıyorum maalesef soğutucuların. Bakabildiğim tek parametre mm'si

Aynı fiyata hem 750 gb az hem de okuma/yazma hızı daha düşük. Kingston mu çok kalitesiz Kioxia mu çok kaliteli anlamadım :D

Bu soğutucuyla attığınız arasında çok fark var mı?
Farklarını anlayamıyorum maalesef soğutucuların. Bakabildiğim tek parametre mm'si

NV2'nin kontrolcüsü daha kötü ve DRAM yok, DRAM olmadığı için vaat ettiği okuma yazma değerlerini ve rastgele okuma yazma değerlerini asla veremeyecek. Üstelik Windows'u SSD'ye kuracağınızdan dolayı Kioxia almanızı tavsiye ediyorum.

Attığınız soğutucu gayet iyi bir soğutucu alınabilir. CH510'un üst bölgesinde 360mm sıvı soğutma destegi olduğundan dolayı 360mm soğutucu önerdim.

NV2'nin kontrolcüsü daha kötü ve DRAM yok, DRAM olmadığı için vaat ettiği okuma yazma değerlerini ve rastgele okuma yazma değerlerini asla veremeyecek. Üstelik Windows'u SSD'ye kuracağınızdan dolayı Kioxia almanızı tavsiye ediyorum.

Attığınız soğutucu gayet iyi bir soğutucu alınabilir. CH510'un üst bölgesinde 360mm sıvı soğutma destegi olduğundan dolayı 360mm soğutucu önerdim.
Peki hocam son olarak şunu sorayım. 1 TB alınabilecek en ucuz SSD öneriniz nedir ve sizin attığınız soğutucu yeterli midir? Arada bayağı fark var çünkü

Peki hocam son olarak şunu sorayım. 1 TB alınabilecek en ucuz SSD öneriniz nedir ve sizin attığınız soğutucu yeterli midir? Arada bayağı fark var çünkü

1) Kioxia Exerica G2 1 TB M.2 SSD (1.000-1050 lira civarı ve Nays ile %10 geri ödeme alıyorsunuz sanırım onunla beraber 900-950 lira olur)

2) Artic'in ürettiği sıvı soğutmalar piyasanın en kaliteli ürünleri (Lian Li ve DeepCool'un bazı ürünleri ile beraber) net bir karşılaştırma videosu bulamadım açıkçası. Birisi 360mm ve Cougar'ın iyi bir modeli, diğeri de 240mm ancak bir tepe model. Daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı