40.000 TL'ye kadar darboğaz yapmayacak sistem önerisi

Bütçe
30.000-40.000

halilkayra

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarlardan çok iyi anlayan biri değilim. Arkadaşımla Duo takılıyorum ve genellikle Valorant, CS ve GTA gibi oyunları oynuyorum. 30.000 - 40.000 TL bütçem var ve düzgün bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Başka bir öneriniz var mıdır? Ayrıca i5 14400 ile RTX 4060/4070 Ti darboğaz yapar mı?

Ne cozunurlukte oyun oynayacaksiniz? Eger GPU, islemciden daha guclu ise cozunurlugu arttirarak GPU'ya daha fazla gorev verebilir ve bu sekilde GPU darbogazini azaltabilirsiniz. Ne cozunurlukte oynayacaginizi soylerseniz daha iyi oneriler yapilabilir.

Ne cozunurlukte oyun oynayacaksiniz? Eger GPU, islemciden daha guclu ise cozunurlugu arttirarak GPU'ya daha fazla gorev verebilir ve bu sekilde GPU darbogazini azaltabilirsiniz. Ne cozunurlukte oynayacaginizi soylerseniz daha iyi oneriler yapilabilir.

Genel olarak 1080p veya 2 K oynarım.

Amacın belirttiğin gibiyse AMD tercih edeceksin yoksa Intel üzer.

AMD'den pek anlamadığım için bulaşmadım. Bir sistem öneriniz varsa söyliyebilirsiniz.

Biraz gezindim şöyle bir şey düşünüyorum bunada bir bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250226_115500.jpg
    Screenshot_20250226_115500.jpg
    82,4 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Genel olarak 1080p veya 2 K oynarım.

AMD'den pek anlamadığım için bulaşmadım. Bir sistem öneriniz varsa söyliyebilirsiniz.

Biraz gezindim şöyle bir şey düşünüyorum bunada bir bakabilir misiniz?

Alınmaz gibi hocam. Piyasadan çok haberim yok ama 8400F'e zayıf diyorlardı performansını bilmiyorum fakat bu paraya 4060 almak akıl kârı değil.

Hazir sistemlere bakarsaniz belki DDR5 sistem bulabilirsiniz fakat cogunun anakartlari yeterince iyi olmuyor. Hatta "office-use" diye bilinen A serisi anakartlari kullanip "gaming" diyerek satanlar bile var. Kendiniz toplayacaksaniz DDR4 toplamaniz daha mantikli gibi geldi sahsen bana.

R5 5600X islemci.
RTX 4060.
Asus Rog Strix B550-F Gaming WiFi II anakart.
Corsair Vengeance DDR4 32 GB RAM (16 GB x 2).
MSI MAG A650BNL 80+ Bronze PSU.
Kingston NV3 SNV3S/1000G SSD.
MSI MAG Forge M100A kasa.

Bu sekilde ortalama 39.2k oluyor. Kasa ile beraber 4 tane fan geliyor, kalan 800 TL'ye de isterseniz bir kac tane daha fan alin. Islemci icin sogutucuya gerek yok cunku TDP degeri 65W. Kutusuyla gelen stok sogutucu oyun oynarken bile gayet de yeterli olur.

Hazir sistemlere bakarsaniz belki DDR5 sistem bulabilirsiniz fakat cogunun anakartlari yeterince iyi olmuyor. Hatta "Office-use" diye bilinen a serisi anakartlari kullanip "Gaming" diyerek satanlar bile var. Kendiniz toplayacaksaniz DDR4 toplamaniz daha mantikli gibi geldi sahsen bana.

R5 5600X islemci.
RTX 4060.
Corsair Vengeance DDR4 32 GB RAM (16 GB X 2).
MSI MAG A650bnl 80+ Bronze PSU.
MSI MAG Forge M100a kasa.

Bu sekilde ortalama 39.2K oluyor. Kasa ile beraber 4 tane fan geliyor, kalan 800 TL'ye de isterseniz birkaç tane daha fan alin. Islemci icin sogutucuya gerek yok cunku TDP degeri 65W. Kutusuyla gelen stok sogutucu oyun oynarken bile gayet de yeterli olur.

Hazir sistemlere bakarsaniz belki DDR5 sistem bulabilirsiniz fakat cogunun anakartlari yeterince iyi olmuyor. Hatta "Office-use" diye bilinen a serisi anakartlari kullanip "Gaming" diyerek satanlar bile var. Kendiniz toplayacaksaniz DDR4 toplamaniz daha mantikli gibi geldi sahsen bana.

R5 5600X islemci.
RTX 4060.
Corsair Vengeance DDR4 32 GB RAM (16 GB X 2).
MSI MAG A650bnl 80+ Bronze PSU.
MSI MAG Forge M100a kasa.

Bu sekilde ortalama 39.2K oluyor. Kasa ile beraber 4 tane fan geliyor, kalan 800 TL'ye de isterseniz birkaç tane daha fan alin. Islemci icin sogutucuya gerek yok cunku TDP degeri 65W. Kutusuyla gelen stok sogutucu oyun oynarken bile gayet de yeterli olur.

Şöyle uygun mudur?Eklemem ya da çıkarmam gereken bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250227_022129.jpg
    Screenshot_20250227_022129.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_20250227_022143.jpg
    Screenshot_20250227_022143.jpg
    47,8 KB · Görüntüleme: 41
Dilerseniz ssd, ram gibi özelleştirmeler yaparak bu sistemi tercih edebilirsiniz. Ben yaklaşık 1 ay önce satın aldım

7500f-4060ti

Şöyle uygun mudur?Eklemem ya da çıkarmam gereken bir şey var mı?
RAM'leri daha kaliteli bir marka modele degistirin. Corsair Vengeance RAM'leri oneririm. Fiyatlari da uygun kalitesi ve performansi da harika. Anakart olarak mumkunse baska bir sey tercih edin. Sectiginiz anakartin VRM sogutmalari vs. yeterince iyi degil. PSU da kasa ile beraber geliyormus ancak sertifikasi ve markasi tam olarak ne biliyor musunuz? Eger bilmiyorsaniz hic o toplara girmeyin derim. PSU cok onemli cunku kucuk bir sorun ile ariza verirse tum sistem etkilenir. Ani elektrik kesilmesi durumunda donaniminiz zarar gorur, hatta duruma gore anakart yanmasi bile yasanabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı