40.000 TL'ye kadar laptop önerisi

Bütçe
40.000
Bilgisayarınız kötü demedim ama o bilgisayarın hakkı en fazla 30 bin. 40 bine 4060'lı güzel bir laptop alınabilir. Yani kısaca kazıklanmışsınız.

Laptoplarda Intel işlemcilerin ısıya dayanıklığı daha iyidir ve ısı koruma yazılımı daha iyidir. AMD işlemciler genel anlamda daha serin çalışıyor demek zaten yanlış çünkü attığınız testteki Intel işlemci 55W HX serisi tabii ki daha çok güç çekip ısınacak. Buna kıyasla AMD işlemcilerin dahili grafik kartlarında hata çıkma sıkıntısı oluyor. Daha geçen bir arkadaş bundan dolayı Laptop'unu iade etti.

pardon işlemci hx serisi değilmiş ama diğer dediğim şeyler hala geçerli.

Bu görüntü hangi testi baz alıyor bilmiyorum ama Cinebench R23 sonuçları şöyle. Aynı zamanda 8845HS'in bir nesil yeni olduğunu unutmamak lazım. Esas rakibi 14700HX'dir.

Eki Görüntüle 2356089
Hocam bana da yardımcı olma şansınız var mı ya

Bilgisayarınız kötü demedim ama o bilgisayarın hakkı en fazla 30 bin. 40 bine 4060'lı güzel bir laptop alınabilir. Yani kısaca kazıklanmışsınız.

Laptoplarda Intel işlemcilerin ısıya dayanıklığı daha iyidir ve ısı koruma yazılımı daha iyidir. AMD işlemciler genel anlamda daha serin çalışıyor demek zaten yanlış çünkü attığınız testteki Intel işlemci 55W HX serisi tabii ki daha çok güç çekip ısınacak. Buna kıyasla AMD işlemcilerin dahili grafik kartlarında hata çıkma sıkıntısı oluyor. Daha geçen bir arkadaş bundan dolayı Laptop'unu iade etti.

Pardon işlemci HX serisi değilmiş ama diğer dediğim şeyler hala geçerli.

Bu görüntü hangi testi baz alıyor bilmiyorum ama Cinebench R23 sonuçları şöyle. Aynı zamanda 8845HS'in bir nesil yeni olduğunu unutmamak lazım. Esas rakibi 14700HX'dir.

Eki Görüntüle 2356089

i714700 HX 8845HS'den çok daha güçlü bir işlemcidir. 8845HS'nin dengi i5 14500HX tir. Ayrıca AMD işlemcilerin IGPU'su Intel işlemcilerinkine göre çok daha iyidir. i5 14500HX ile 8845 HS aynı performansı veriyor fakat i5 daha fazla ısınıyor çünkü daha fazla watt çekiyor 8845 HS ise daha az watt çekip aynı performansı veriyor bu da AMD işlemciyi daha verimli yapıyor. Ayrıca Intel işlemciler ısıya dayanıklı ama throttle a girerse hiçbir anlamı kalmıyor. i7 13700H de ısınan ve throttle yapabilen bir işlemci.

Pardon işlemci HX serisi değilmiş ama diğer dediğim şeyler hala geçerli.

Eki Görüntüle 2356089

Bana 30k ya 4050'li i7 13700H'lı 1 TB SSD'li 16 GB RAM'li laptop bulsana kardeşim :D
30k ya 3050'li PC'ler var.

Bana 30k ya 4050'li i7 13700H'lı 1 TB SSD'li 16 GB RAM'li laptop bulsana kardeşim :D
30k ya 3050'li PC'ler var.

13700H yok, ama zaten 13700H'a gerek yok. Buradan seç beğen al:

@25Kayra34 ayrıca 40 bine şöyle bir laptop varken dediğiniz laptop asla alınmaz:

Son düzenleme:
13700H yok, ama zaten 13700H'a gerek yok. Buradan seç beğen al:

@25Kayra34 ayrıca 40 bine şöyle bir laptop varken dediğiniz laptop asla alınmaz:
Acer nitro V15 ve MSİ Thin modeller sorunlu alınmaz.

Acer Nitro V15 ve MSI Thin modeller sorunlu alınmaz.

Acer Nitro V15 ile ilgili herhangi bir sorun görmedim ama kullanmadığım için yorum yapmayacağım ancak MSI Thin modeller kesinlikle sorunsuzdur. 2 tane Thin model kullandım ikisi de oldukça kaliteli ve sorunsuz modellerdi. Forumda laptopu kullanmamış insanların hurafelerine inanmayın.

Hocam bu tekşifi başka bir konudan arakladım. Benim baya hoşuma gitmişti. Bakabilirsiniz.

Amd intel kavgaları gereksiz geliyor bana. İntel 12. Nesil laptoplar için genelde tercih ediliyor. 13 ve 14. Neslin hayal kırıklığı olduğunu duymuştum. Amd yeni nesilde biraz daha başarılı ama dürüst olalım bu bütçelerde son model işlemci almanın mantıklı bir sebebi yok. Benim tecrübem f/p için i5 12. Nesil biraz daha iyi performans için i7 tercih edilebilir. Kuzenim amdci ve ikimiz de laptoplarımızdan memnunuz.
Laptoplar ısınır bundan kaçış yok. İnce yapıları çoğunlukla iyi soğutma yapılmasına engel oluyor. Tabi konunun uzmanı olduğumu iddia edemem şimdiye kadar asustan şaşmadım 2 laptop kullandım sadece.

Son düzenleme:
Acer Nitro V15 ile ilgili herhangi bir sorun görmedim ama kullanmadığım için yorum yapmayacağım ancak MSI Thin modeller kesinlikle sorunsuzdur. 2 tane Thin model kullandım ikisi de oldukça kaliteli ve sorunsuz modellerdi. Forumda laptopu kullanmamış insanların hurafelerine inanmayın.

Çok emin konuşmayın isterseniz.
Acer Nitro V15 sorunları. Düşük GPU wattı (75W), Isınma sorunları, iç dizaynının Acer Aspire bilmiyorsanız ofis laptopudur kendisi onun ile aynı olması yani Gaming laptopta asla uygun olmayan bir iç dizayna sahip. Throttle sorunları, fanlar ekrana üflediği için uzun vadede ekranda oluşan sararmalar bozulmalar.
MSI Thin sorunları. Tek fanlı berbat soğutma sistemine sahip bunun sonucunda cihaz hem çok ısınıyor hem de throttle a giriyor. Çok düşük GPU wattı (45W)

Hocam bu tekşifi başka bir konudan arakladım. Benim bayağı hoşuma gitmişti. Bakabilirsiniz.

AMD Intel kavgaları gereksiz geliyor bana. Intel 12. Nesil laptoplar için genelde tercih ediliyor. 13 ve 14. Neslin hayal kırıklığı olduğunu duymuştum. AMD yeni nesilde biraz daha başarılı ama dürüst olalım bu bütçelerde son model işlemci almanın mantıklı bir sebebi yok. Benim tecrübem F/P için i5 12. Nesil biraz daha iyi performans için i7 tercih edilebilir. Kuzenim AMD'ci ve ikimiz de laptoplarımızdan memnunuz.
Laptoplar ısınır bundan kaçış yok. İnce yapıları çoğunlukla iyi soğutma yapılmasına engel oluyor. Tabii konunun uzmanı olduğumu iddia edemem şimdiye kadar ASUS'tan şaşmadım 2 laptop kullandım sadece.

Attığınız model fiyatını hak etmiyor o fiyata 4050 alınmaz. Ayrıca laptop tarafında 13 ve 14. nesil Intel işlemcilerde o bahsedilen sorunlar yok.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı