Merhaba,
Çoğunlukla rekabetçi veya AAA oyunlar oynayan birisiyim. Son zamanlarda yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum ama bu konulardan çok uzun zamandır uzak olduğum için fikir almak istiyorum. İhtiyacım olan, 1080p veya 1440p çözünürlükte oyunları yüksek kare hızlarında oynatabilecek ama ilerleyen yıllarda yeni teknoloji ile çıkan oyunları da rahat bir şekilde taşıyabilecek bir sistem.
Birkaç gündür belirttiğim bütçe içerisinde hazır bir sistem arıyordum ve iki adet sisteme kadar indirgeyebildim. İlk sistem:
AMD R5 7500F, RTX 4070 Super 12G, Prime A620M-K, 500GB SSD, 16GB RAM - Vatan Bilgisayar
Bu sistem fiyat olarak gayet iyi olmasına rağmen tek endişem, içerisinde bulundurduğu Zotac 4070 Super Twin Edge ekran kartı. Bazı kaynaklarda okuduğum kadarıyla, sıcaklık konusunda problem yaşattığını gördüm. Bu sıcaklık problemi kafamı biraz karıştırdı, bu nedenle ikinci bir alternatif düşündüm:
Cherry Son AMD Ryzen 5 7500F MPK, Galax GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X 12GB, 32GB RAM, 1TB M.2 SSD - Gaming Gen
Bu ikinci alternatif ise fiyat olarak birazcık düşündürdü ama araştırıp bulabildiğim benzer özelliklerde bu iki sistem oldu. Eğer bu fiyat bandında önerileriniz varsa bunlara açığım.