40-50 FPS'te Kasma Hissi

Dediğim gibi ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum ancak MSi MAG241C monitörü aldıktan sonra olmaya başladı gibi, belki de 1080p'ye geçtiğimden dolayı FPS'im düştüğü içindir ancak bilemiyorum. Ben de monitör ve gözlerim alıştığı için seçenekleri arasında gidip geliyorum. Acaba gözlerim mi alıştı 60FPS'e ondan mı bu şekilde, yoksa gerçekten bir sıkıntı mı var anlayamıyorum. Bana da eskiden 30FPS olmasa dahi, 40FPS çok akıcı ve yeterli gelirdi ancak şu an gözümü yoruyor hoş bir görüntü oluşmuyor.
Bunun gözle alakası olduğunu düşünmüyorum. 60 Fps'de gözle görülebilir takılma ve kasma sorunu başlıyor bazı arkadaşlar inanmasa da, zaten sıkıntı biz olsa o kadar konu açılmazdı.

Bunun gözle alakası olduğunu düşünmüyorum. 60 Fps'de gözle görülebilir takılma ve kasma sorunu başlıyor bazı arkadaşlar inanmasa da, zaten sıkıntı biz olsa o kadar konu açılmazdı.
Bence konunun uzamasının tek sebebi kabullenemiyor olmanız. 40-50 FPS değerlerinde kasma gayet normal. Yok şunu yaptım yok bunu denedim aslında kasmıyor demekle olacak bir iş değil sadece kabullenmek istemiyorsunuz. Israr etmenizde fayda göremiyorum açıkçası. Yapabileceğiniz tek şey (Bence) sisteminizi yükseltmeniz olacaktır. Yoksa burada hiçbir şeyi kabul etmemekle bir yere varılmaz. Kolay gelsin.

40-50 FPS düşük FPS'tir. Kasma hissi gayet normal çünkü kasıyor. Kastığı için kasmayı hissediyorsun. Normal olanı budur. 60-70 FPS kasma hissi sorunu diye bir başlık açsaydın o zaman bir sorun var diyebilirdik.
Eğer sen 40-50 FPS yi 20-25 FPS ile aynı kefeye koyuyorsan orda senin gözlerinde bir sıkıntı olduğu anlamına geliyor. Eğer RAM leri çift kanal yapabilirseniz yapın. Umarım sorununuz düzelir.

Eğer sen 40-50 FPS yi 20-25 FPS ile aynı kefeye koyuyorsan orda senin gözlerinde bir sıkıntı olduğu anlamına geliyor. Eğer RAM leri çift kanal yapabilirseniz yapın. Umarım sorununuz düzelir.
Ben 144Hz monitör kullanıyorum 60FPS bile kasıyormuş gibi geliyor. Bu yazdığım anlayana çok mesaj verir.

Ben 144Hz monitör kullanıyorum 60FPS bile kasıyormuş gibi geliyor. Bu yazdığım anlayana çok mesaj verir.
Sen 144 Hz kullanıyorsun, ben 75 Hz kullanıp senle aynı sonucu almamız normal değil.
Bence konunun uzamasının tek sebebi kabullenemiyor olmanız. 40-50 FPS değerlerinde kasma gayet normal. Yok şunu yaptım yok bunu denedim aslında kasmıyor demekle olacak bir iş değil sadece kabullenmek istemiyorsunuz. Israr etmenizde fayda göremiyorum açıkçası. Yapabileceğiniz tek şey (Bence) sisteminizi yükseltmeniz olacaktır. Yoksa burada hiçbir şeyi kabul etmemekle bir yere varılmaz. Kolay gelsin.
Attığım mesajlardaki konulara bakmadan konuşmaya devam ediyorsunuz bravo.

Bakıyorum konuda mesaj sayısı ve beğeni az olan kişiler dalgadan başka bir şeye yardımcı olamamış. Öncelikle sorunlar sistem siteme değişir. Örneğin, RAM az olması, panel tipi, oyunun sistemine göre optimizasyonu ve sürücü ile ilgili olabilir. Aynı problemi bende yaşıyorum mesela, eski cihazım da oynadığım oyunu 35 - 40 FPS alıyordum ancak çok rahatsız edecek kasma hissedemiyordum, aynı oyunu daha güçlü sistemde oynayınca yüksek ayarlarda 45 - 50 değerlerine düşünce bu sefer hissettiğim eski cihaza göre fazla ve sanki 20 - 30 FPS'de oyun oynuyorum gibi oluyordu. Benim sorunum tahminen RAM yetmediği için anlık arada FPS düşüşü veya yeni gelen AMD sürücüden de olabilir. Yani bunun çözümü bulmak zor, düşük ayarda alsan problem olacaktır. Yeni sistemimde farklı oyunda 30FPS aldığım oyun, 50 FPS alığım kasmayı ağır hissettiğim oyundan daha rahat oynuyorum ve gözü rahatsız etmiyor. 60FPS alışan biri bunu hisseder ancak hissettiğin FPS göre çok ağır ise oyun optimizasyonuyla ilgili olabilir sistemine göre.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı