40-50 FPS'te Kasma Hissi

Konuyu açan arkadaş, RAM yetmiyor olabilir. Genelde benzer veya yüksek FPS alıyordur fakat RAM kullanımı 8GB'ı geçtiği anlarda küçük droplar yaşıyor olabilir. Bunun dışında videoda sorun gözükmüyor nedir ya?
Arkadaşı bilemem fakat benim Ram kullanımını geçmiyor. Bunun Ram veya İşlemci ile alakası olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba,

Gözleriniz bozulmuş olabilir. Sizin hücreleriniz 30 FPS'den yukarısını algılamıyor olabilir. Sorunun çözümü diğer PC'de oyun ayarlarından 30 FPS'e sabitleyin. Yağ gibi oyun deneyimi yaşayın.

30 FPS'de isterseniz 2080 TI li sistem olsun ister 240Hz ister 60Hz olsun 30 fps e sabitlediğinizde kasma buram buram hissedilir. 30 fps de yağ gibi akıyor lafını hiç bir vatan evladı diyemez!

Madem yan yana koyduğunuzda 50 de kasıyor 30 da yağ gibi akıyor diyorsunuz. Bir video çekinde anlayalım. Doğru olmayan sözlerle meşgul etmeyin forumu.
Benim gözlerim sıkıntılı mı bilemem ama senin beyin hücrelerinde sıkıntı olduğu kesin. Sana diyecek çok şey varda kendimi yormak istemiyorum. Doğru olmayan sözler yazmışsın bir de. Defol git buradan çözüme dair bir bilgin yoksa muhattap olma konuyla.
Konuyu açan arkadaş, RAM yetmiyor olabilir. Genelde benzer veya yüksek FPS alıyordur fakat RAM kullanımı 8GB'ı geçtiği anlarda küçük droplar yaşıyor olabilir. Bunun dışında videoda sorun gözükmüyor nedir ya?
Oyun sırasında RAM kullanımı 5.6GB civarı. SSD Hd Tune taraması yaptım. Temiz çıktı

Benim gözlerim sıkıntılı mı bilemem ama senin beyin hücrelerinde sıkıntı olduğu kesin. Sana diyecek çok şey varda kendimi yormak istemiyorum. Doğru olmayan sözler yazmışsın bir de. Defol git buradan çözüme dair bir bilgin yoksa muhattap olma konuyla.

Video at o zaman birtanem. Çok mu zor?

Aynı sorun bende de oluyor, monitörün ghosting yapıyor da olabilir oldukça can sıkıcı bir durum, sorunun RAM'le ilgisi yok 16GB 3200Mhz Dual bellekler kullanıyorum aynı sıkıntıdan müzdaribim. Yüksek ihtimal monitörle ilgili bir durum bu, VA panel monitör aldığımdan beri böyle bir sıkıntı yaşıyorum sanırım ghosting yaşıyoruz. Monitörünün marka modelini belirtir misin konu sahibi kardeşim.

Aynı sorun bende de oluyor, monitörün ghosting yapıyor da olabilir oldukça can sıkıcı bir durum, sorunun RAM'le ilgisi yok 16GB 3200Mhz Dual bellekler kullanıyorum aynı sıkıntıdan müzdaribim. Yüksek ihtimal monitörle ilgili bir durum bu, VA panel monitör aldığımdan beri böyle bir sıkıntı yaşıyorum sanırım ghosting yaşıyoruz. Monitörünün marka modelini belirtir misin konu sahibi kardeşim.
Monitörüm AOC G2260VWQ6

Bende VA panel kullanıyorum. Sıkıntım yok.

Monitörüm AOC G2260VWQ6

O monitörün görüntü verdiğine şükür etmen lazım. Senin gözlerle birlikte o monitör birleşince derdini anlayabiliyorum şimdi.

Bende VA panel kullanıyorum. Sıkıntım yok.

O monitörün görüntü verdiğine şükür etmen lazım. Senin gözlerle birlikte o monitör birleşince derdini anlayabiliyorum şimdi.
Sen hayatımda şahit olduğum en eğitilmez yaratıklardan birisin daha ne diyeyim. Aynı sorun TV'ye bağlayınca da mevcut. TV'ye de şükredeyim mi görüntü verdiği için?

Hocam sorunun ghosting olduğunu düşünmüyorum çünkü kasma ile birlikte akıcılıkta yok ve arada takılma oluşuyor.
Sen hayatımda şahit olduğum en eğitilmez yaratıklardan birisin daha ne diyeyim. Aynı sorun TV'ye bağlayınca da mevcut. TV'ye de şükredeyim mi görüntü verdiği için?
Bizim olayımızda bundan ibaret.
Hz. İsa'ya sormuşlar:
''Ölü diriltmekten daha zor ne olabilir?''
Demiş ki:
'' İfhamu men la yefhem''
Yani, ''anlamayana anlatmak.

RivaTurner ile FPS 40 sabitle v-sync aç, bakalım takılma hissi olacak mı.
Hocam değişen bir şey olmadı bir çok kez denedim.

Dediğim gibi ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum ancak MSi MAG241C monitörü aldıktan sonra olmaya başladı gibi, belki de 1080p'ye geçtiğimden dolayı FPS'im düştüğü içindir ancak bilemiyorum. Ben de monitör ve gözlerim alıştığı için seçenekleri arasında gidip geliyorum. Acaba gözlerim mi alıştı 60FPS'e ondan mı bu şekilde, yoksa gerçekten bir sıkıntı mı var anlayamıyorum. Bana da eskiden 30FPS olmasa dahi, 40FPS çok akıcı ve yeterli gelirdi ancak şu an gözümü yoruyor hoş bir görüntü oluşmuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı