- Makaleler
- 6
Anladım dostum ziyaZiyaaaaa en fazla 8 fps artar yanlış bilgilendirmeyin lütfen.
Anladım dostum ziyaZiyaaaaa en fazla 8 fps artar yanlış bilgilendirmeyin lütfen.
Anladım dostum ziyaDemişler ki 1000 düşünüp 1 yaz. Bir kez olsun araştırıp da yazın şu foruma...
Gördükçe sinirleniyorum. Herkesin her şey hakkında bir fikri var. Kimse bilmediğim konuya girmiyim veya yazmiyim anlayışında değil. Bilmek ayıp da değil bilmemek ayıp fakat insanlar bilmemekte de israr ediyor. Sözüm meclisten dışarı. Hocam sabah sabah attınız zehirli oku yardırdım ben deHocam alismadiniz mi artik boylelerine.![]()
Hocam konunum disina cikiyor ama hatirlarsiniz gecen de ben patlamistim baska bir konuda. Sanirsam ekran kartiyla ilgiliydi. Ama diyorum ya elime klavye verilen herkesin her konuda bir fikri var ve konuyu yonlendirmelerine izin veriliyor malesef. Sonuc itibariyle hem konu sahibi hem de bu yanlis bilgilendirme yapanlar biraz arastirsalar zaten cevaplari mutlaka bir yerlerde gecer ama gel gorun sonuc yine ayni. Artik alistim ve cevap vermeye tenezzul etmiyorum bunlara.Gördükçe sinirleniyorum. Herkesin her şey hakkında bir fikri var. Kimse bilmediğim konuya girmiyim veya yazmayim anlayışında değil. Bilmek ayıp da değil bilmemek ayıp fakat insanlar bilmemekte de israr ediyor. Sözüm meclisten dışarı. Hocam sabah sabah attınız zehirli oku yardırdım ben de![]()
Konsollar bazı oyunlarda daha yüksek FPS alabilecek kadar iyi optimizasyona sahip, fakat kasıtlı olarak 30 FPS sabitledikleri zaman bile gözüne akıcı görünür. PC'de oynarken 30 FPS'de ekran titriyormuş gibi oluyor, onun da oyun optimizasyonundan kaynaklı olduğunu varsayalım. Şimdi sen 50 FPS aldığın oyunu 30 FPS'ye sabitlersen yine kaliteli görünür sana, ama normalde 30 FPS'nin üstüne çıkmadığın oyun sana akıcı görünmez.Konsollarda 30 FPS yağ gibi akarken PC'de 50 FPS kasıyor, ben de buna anlam veremedim bir türlü. Var mı izah edebilecek olan?
Bir çok yazım hatası yapmışsın ve ceza almanı istemem açıkçası, geri dönüş yapabilmen için. Ayrıca söylediklerim birer varsayım, PC'de optimizasyondan dolayı olmayabilir.Akşam FPS'yi sabitleyerek bir deneyeceğim.
144 Hz monitörüm var ama 60 FPS'de oynayabiliyorum. 20 FPS alıyormuş gibi en azından benim için olmuyor. 60 Hz monitörde 60+FPS için dediyseniz 20 FPS gibi gözükmesini, katılıyorum. İkinci monitörüm 60 Hz. Masaüstünde mausu oynatırken bile kastığı belli oluyor 144 Hz'ye oranla.Mesela 144hz kullanıcıları 60 fps de oyun oynayamazlar. 20 fps alıyormus gibi gelir. Tamamen göz alışkanlığı. Yıllarca 60hz ekranda oynadım 3 senedir 144hz ekrandayım. Arkadaşım 60hz le monitörde oynarken " Hiç mi rahatsız olmuyorsun, aşırı kasıyor şuan oyun demiştim." cevaben " artist artist konusma 95 fps alıyorum ne kasması" demişti.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.