40 Bin TL 2K sistem toplama önerisi

Bütçe
40000

Demon Jester

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Herkese,

2K 165 Hz bir ASUS ROG bir monitörüm var. Bu monitör için uygun 2K'da sorun çıkartmayacak 40 bin +/- 5000₺ olarak bir kasa arayışım vardır. Önereceğiniz sistemlerde parçaların bilindik markalar(MSI, ASUS, Cooler Master Vb.) Olmasını rica edeceğim.

Biraz araştırmam da 4060 Ti ekran kartının 2K'da problem yaratabileceğini söylendi, doğru mudur? Bu monitöre uygun minimum RTX 4070 mi olmalıdır?

Sıvı soğutmada yakışıklı durduğu için makul fiyatlarda olabilirse çok güzel olur.

4070 den aşağısı belki sıkıntı çıkartabilir 40k ya 4070 super ekran kartlı güzel kasalar bulabilirsiniz.

Merhaba Herkese,

2K 165 Hz bir ASUS ROG bir monitörüm var. Bu monitör için uygun 2K'da sorun çıkartmayacak 40 bin +/- 5000₺ olarak bir kasa arayışım vardır. Önereceğiniz sistemlerde parçaların bilindik markalar(MSI, ASUS, Cooler Master Vb.) Olmasını rica edeceğim.

Biraz araştırmam da 4060 Ti ekran kartının 2K'da problem yaratabileceğini söylendi, doğru mudur? Bu monitöre uygun minimum RTX 4070 mi olmalıdır?

Sıvı soğutmada yakışıklı durduğu için makul fiyatlarda olabilirse çok güzel olur.
7900GRE bir sistem iyi olur anca o fiyata.

Baktım 7900GRE fiyatları uçmuş 4070 super bir sistem bulunabilir ozaman o fiyata.

Merhaba Herkese,

4070 Ti'ya da RX7900GRE sistem.

Anakartlardan hiç anlamıyorum, sorun çıkarmayacak üzerine daha sonra da ekleme yapabileceğimn anakart olarak öneriniz nedir?

Öncelikle şunu belirteyim ki, 4060 Ti hiç bir zaman 2k kartı değil ve olmayacak. DLSS ile şuan da kullanma imkanı olabilir ancak kartın saf gücü bu performansı vermeye yeterli değildir. DLSS ile de bir yere kadar, bu yazılımı kullanmaya çok meraklı olmayın, görüntüden kısıp akıclığı artırdığınız da görüntü çamurlaşıyor iyice.
Bu bütçede oyunlar da 2k deneyimi yaşamanızı sağlayabilen şu sistemi önerebilirim:

Anakart:

İşlemci:

RAM

Ekran kartı:

Nvidia isterseniz:
(RTX 4070 Super bulunabiliyor 23k civarında fakat bütçeyi fazla da geçmemek için bu modeli önerebildim)

Amd isterseniz:

Kasa rengine de uygun olması açısından üsttekini tercih edebilirsiniz. Eğer sizin için sorun olmazsa şuna da bakabilirsiniz:

Ssd:

Kasa:

Güç kaynağı:

İşlemci soğutucu:

Bütçe biraz daha artarsa:

Bu iki soğutucu 7500F'i soğutabilmek için fazlasıyla yeterli olur. Phantom spirit'de 7800x3d'yi 360mm sıvı soğutucu kadar olmasa da yine yeterli sıcaklıkta tutabilecek gücü var.

Bu şekilde 42k'ya yakın bir şey oluyor.
Ekran kartı daha 1 hafta önce 21k'ya 7900GRE bulunabiliyorken şimdi 25k'dan aşağı göremedim. 7800XT'de de iyidir ancak 7900GRE daha performanslıdır.

Sistemin ana bileşenlerinin kalitesi bir tık düşürülüp, 7900GRE veya RTX 4070S'li sistem de toplanılabilir bilginiz olsun.

Ayrıca MSI, ASUS gibi markaları tercih ediyorum yazmışsınız ancak ekran kartında Sapphire ve Galax gayet iyi bir markadır.
Ekran kartlarında, marka farkının performansa etksii neredeyse 0'dır. Değişen tek şey ekran kartı sıcaklığı. Bu marklardan da çok fazla olumlu geri dönüş alınıyor. Yani içiniz rahat olsun bunları almakta şüphe duyuyorsanız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu belirteyim ki, 4060 Ti hiçbir zaman 2K kartı değil ve olmayacak. DLSS ile şu an da kullanma imkanı olabilir ancak kartın saf gücü bu performansı vermeye yeterli değildir. DLSS ile de bir yere kadar, bu yazılımı kullanmaya çok meraklı olmayın, görüntüden kısıp akıclığı artırdığınız da görüntü çamurlaşıyor iyice.
Bu bütçede oyunlar da 2K deneyimi yaşamanızı sağlayabilen şu sistemi önerebilirim:

Anakart:

İşlemci:

RAM:

Ekran kartı:

NVIDIA isterseniz:
(RTX 4070 Super bulunabiliyor 23K civarında fakat bütçeyi fazla da geçmemek için bu modeli önerebildim)

AMD isterseniz:

Kasa rengine de uygun olması açısından üsttekini tercih edebilirsiniz. Eğer sizin için sorun olmazsa şuna da bakabilirsiniz:

SSD:

Kasa:

Güç kaynağı:

İşlemci soğutucu:

Bütçe biraz daha artarsa:

Bu iki soğutucu 7500F'i soğutabilmek için fazlasıyla yeterli olur. Phantom Spirit'de 7800x3D'yi 360mm sıvı soğutucu kadar olmasa da yine yeterli sıcaklıkta tutabilecek gücü var.

Bu şekilde 42K'ya yakın bir şey oluyor.
Ekran kartı daha 1 hafta önce 21K'ya 7900GRE bulunabiliyorken şimdi 25K'den aşağı göremedim. 7800XT'de de iyidir ancak 7900GRE daha performanslıdır.

Sistemin ana bileşenlerinin kalitesi bir tık düşürülüp, 7900GRE veya RTX 4070S'li sistem de toplanılabilir bilginiz olsun.

Ayrıca MSI, ASUS gibi markaları tercih ediyorum yazmışsınız ancak ekran kartında Sapphire ve Galax gayet iyi bir markadır.
Ekran kartlarında, marka farkının performansa etksii neredeyse 0'dır. Değişen tek şey ekran kartı sıcaklığı. Bu marklardan da çok fazla olumlu geri dönüş alınıyor. Yani içiniz rahat olsun bunları almakta şüphe duyuyorsanız.

Bu mühemmel uğraşınız için çok teşekkür ederim. Attığınız kasa ile RX7800 XT ile çok uyumlu olacağını düşünüyorum. Peki 4070 ile arasında fark var mıdır? Nasıl kıyaslayabilirim?

Bu mühemmel uğraşınız için çok teşekkür ederim. Attığınız kasa ile RX7800 XT ile çok uyumlu olacağını düşünüyorum. Peki 4070 ile arasında fark var mıdır? Nasıl kıyaslayabilirim?
RX 7900 GRE ve RTX 4070S ile kafa kafa yarışan modellerdir. İkisinin oyunlarda verdiği performanslar birebir aynı olmasa da çok yakındırlar. 4070 Super'in tek kötü yanı 12GB VRAM ile geliyor olması.
İlerleyen zamanlarda minimum ekran kartında 16GB VRAM olması şart olacak gibi. Kartın saf gücü yetse de VRAM'den kaybediyor.
Aynı durum 4070 için de geçerli. Nvidia VRAM ekleme konusunda eli sıkı maalesef.
Kas gücü olarakta 7800XT ve RTX 4070 performansı çok yakındır.
Birebir aynı sonucu alamasanız da bu kartların karşılaştırmasını, verdiği performansı görebilmek adına YouTube üzerinden karşılaştırma videolarına göz atabilirsiniz.

Yani bütçe de varken gönül ister ki 7900GRE veya 4070S alabilmek. Alınabilir tabii ki ancak ana parçaların kalitesini bir tık düşürmemiz gerekli. Burada tercih size kalmış artık.
Eğer kararınızı değiştirirseniz sistemde güncelleme yapabilirim.

Benim önerim sistemin çok aciliyeti yoksa biraz bekleyin, 7900GRE'yi 21k'dan yakalayabilirseniz düşünmeden alın ancak yılbaşıda yaklaşıyor, bir çok ürünün fiyatı güncellenecek. Şuan topladığımızı, daha sonra da toplayamayabilirsiniz. Beklerseniz eğer bu riski göze alın.

Ayrıca, ekran kartlarının saf gücünden ayrı,
VRAM kavramınıda daha iyi anlayabilmeniz için şu örneği verebilirim,
700 beygirlik motora sahip bir kamyonunuzun olduğunu düşünün.
Kamyonunuz da 4 tekerlekli.
Siz bu kamyona normal şartlarda 20-30 tonluk yükte yükleseniz, motor bu yükü götürmeye yeterli gücü olacak ancak 30 tonluk yükü kasaya koyduğunda tekerler direk çökecek. Motorun gücü o kadar fazla olsun ki, kamyonun hareket etme şansı kalmıyor 4 tekerlek ile. Tekerlerk sayısını VRAM gibi düşünün sizde.
Umarım anlatabilmişimdir :)

@Demon Jester

Şu sisteme de bakabilirsiniz hocam, parçalar fena durmuyor. Toplamaya göre fiyatı biraz daha uygun gibi. 4070S'li sistem isterseniz de bunu kaçırmayın derim çünkü stok fazla olacağını sanmıyorum bu sistemler de.

Son düzenleme:
RX 7900 GRE ve RTX 4070S ile kafa kafa yarışan modellerdir. İkisinin oyunlarda verdiği performanslar birebir aynı olmasa da çok yakındırlar. 4070 Super'in tek kötü yanı 12 GB VRAM ile geliyor olması.
İlerleyen zamanlarda minimum ekran kartında 16 GB VRAM olması şart olacak gibi. Kartın saf gücü yetse de VRAM'den kaybediyor.
Aynı durum 4070 için de geçerli. NVIDIA VRAM ekleme konusunda eli sıkı maalesef.
Kas gücü olarak da 7800XT ve RTX 4070 performansı çok yakındır.
Birebir aynı sonucu alamasanız da bu kartların karşılaştırmasını, verdiği performansı görebilmek adına YouTube üzerinden karşılaştırma videolarına göz atabilirsiniz.

Yani bütçe de varken gönül ister ki 7900GRE veya 4070S alabilmek. Alınabilir tabii ki ancak ana parçaların kalitesini bir tık düşürmemiz gerekli. Burada tercih size kalmış artık.
Eğer kararınızı değiştirirseniz sistemde güncelleme yapabilirim.

Benim önerim sistemin çok aciliyeti yoksa biraz bekleyin, 7900GRE'yi 21K'den yakalayabilirseniz düşünmeden alın ancak yılbaşıda yaklaşıyor, birçok ürünün fiyatı güncellenecek. Şu an topladığımızı, daha sonra da toplayamayabilirsiniz. Beklerseniz eğer bu riski göze alın.

Ayrıca, ekran kartlarının saf gücünden ayrı,
VRAM kavramınıda daha iyi anlayabilmeniz için şu örneği verebilirim,
700 beygirlik motora sahip bir kamyonunuzun olduğunu düşünün.
Kamyonunuz da 4 tekerlekli.
Siz bu kamyona normal şartlarda 20-30 tonluk yükte yükleseniz, motor bu yükü götürmeye yeterli gücü olacak ancak 30 tonluk yükü kasaya koyduğunda tekerler direk çökecek. Motorun gücü o kadar fazla olsun ki, kamyonun hareket etme şansı kalmıyor 4 tekerlek ile. Tekerlerk sayısını VRAM gibi düşünün sizde.
Umarım anlatabilmişimdir :)

Anlatım tarzınız ve önerilerinizi çok beğendim, ayrıyeten bunun için teşekkür ederim.

Hep internette hazır sistem baktım hiç bu şekilde ayrı ayrı toplayacağımı düşünmemiştim.

Şimdi açıkçası RX 7900 GRE'li bir kombinasyon yaptığımızda sadece anakartımızı mı değiştirmek zorunda kalacağız. Olası değiştirmemiz durumunda "hakkı bu anakarttır" dediğiniz model veya kombinasyonlar nasıldır?

Şu sisteme de bakabilirsiniz hocam, parçalar fena durmuyor. Toplamaya göre fiyatı biraz daha uygun gibi. 4070S'li sistem isterseniz de bunu kaçırmayın derim çünkü stok fazla olacağını sanmıyorum bu sistemler de.
Evet bunu gördüm. Sizi çok bilirkişi olarak görüyorum. Kafanıza uyuyor ise ciddi bakacağım bu kombinasyona. Muhtemelen SSD yükseltim RAM ekletebilirim buna.

Son düzenleme:
Anlatım tarzınız ve önerilerinizi çok beğendim, ayrıyeten bunun için teşekkür ederim.

Hep internette hazır sistem baktım hiç bu şekilde ayrı ayrı toplayacağımı düşünmemiştim.

Şimdi açıkçası RX 7900 GRE'li bir kombinasyon yaptığımızda sadece anakartımızı mı değiştirmek zorunda kalacağız. Olası değiştirmemiz durumunda "hakkı bu anakarttır" dediğiniz model veya kombinasyonlar nasıldır?
Anakart neden değişiyor onu anlayamadım?
Seçtiğimiz anakart modeli özelliklerine göre fena değil. Özelliklerini Google'dan araştırabilirsiniz.
Aradığınız kriterler nedir mesela?
Ona göre daha iyi örnek verebiliriz.
A ve B serisi genelde giriş seviye sistemlerde bulunur, X ise üst seviye sistemler de oluyor. Biraz daha pahalıdır tabii ki X serisi.
Wi-fi özelliği bulunmuyor maalesef ancak seçtiğimiz anakart modelinde, ileride bütçeniz olduğun da aparat halinde satılıyorlar, onlardan alıp takabilirsiniz.

Evet bunu gördüm. Sizi çok bilirkişi olarak görüyorum. Kafanıza uyuyor ise ciddi bakacağım bu kombinasyona. Muhtemelen SSD yükseltim RAM ekletebilirim buna.
Estağfurullah hocam, illa ki hatalarım vardır benim de. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Aslında öyle çokta aman aman bir sistem de değilmiş paylaştığım hazır sistem, anakartının a serisi olması büyük eksiklik bence.
Ssd 500GB yine idare eder ama 650W güç kaynağı artık minimum seviye de yani şimdi bu sistemi kullanırken sorun olmaz ama ileride yükseltme yaptığınız da güç kaynağından biraz sıkıntıya kalabilirsiniz.
Dilerseniz 40K'yı geçmeyecek düzeyde bir sistem toplayabilrim.

Vatan'da ki sistemin tek güzel yanı, muhatabınız tek firma olması ve sistemin hazır halde gelmesi. Onun dışında çokta bir artısı yok gibi sistemin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı